Burger King otvírá podruhé v Česku

Burger King dnes otvírá svou druhou pobočku v Česku. Po Zličíně přichází na řadu autobusové nádraží na pražském Florenci. Před spuštěním jsou přitom další dvě restaurace. Podle informací ČTK se chce Burger King zaměřit na klíčové dopravní uzly, jakými jsou autobusová či vlaková nádraží.
Licenci na Burger King již tři firmy
Licenci na provozovny Burger King v Česku již mají podle agentury tři firmy. Vedle polského Amrestu jde o firmu BK Team, kterou za účelem provozování sítě restaurací Burger King založila firma Jídelní a lůžkové vozy. Licenci má údajně také italská firma Autogrill, která patří mezi největší světové poskytovatele stravovacích služeb, a otevře provozovnu na pražském hlavním nádraží. Čtvrtá nově otevřená pobočka Burger Kinga má vzniknout v Letňanech.
Fast-foodů se krize nedotýká
Řetězcům s rychlým občerstvením se, zdá se, krize zatím vyhýbá. Většina z nich plánuje expanzi. Některým dokonce rostou prodeje. Zdravé alternativě k hamburgerům, americké síti SUBWAY, například v prvním čtvrtletí ve střední a východní Evropě meziročně vzrostly prodeje sendvičů téměř o pětinu. Podle šéfa rozvoje sítě Martina Prince je růst prodejů částečně důsledkem toho, že lidé volí v ekonomicky těžší době cenově příznivější variantu oproti klasickým restauracím. „Dlouhodobě je to také díky příklonu lidí k zdravému, ale rychlému občerstvení a jídlu,“ doplnil manažer SUBWAY.
Zobrazit v katalogu franšíz




















PŘEČTI ČLÁNKY

Franšíza 360pizza nabízí rebranding stávajícím gastro provozovnám. Jak změna pomůže efektivitě podnikání vysvětlí Markéta Krejčíková, manažerka pro rozvoj.
Franšíza Bageterie Boulevard vyrostla spolu s Crocodille na rekordních 1,6 miliardy obratu. Po covidových letech je zpět na předních pozicích mezi fastfoodovými řetězci.
„Nyní se zaměřujeme na bistro, kde chceme pizzy odbavovat do 7 minut,“ říká zakladatel franšízové sítě Vosíme.cz Richard Halmazňa.
Špagetka je franšíza s čerstvými těstovinami, kávou a zmrzlinou. Má originální receptury i způsob lokace trucků. Jak tento koncept funguje v praxi?
CrossCafe přichází s novým konceptem franšízingu. Kavárny buduje ve vlastní režii a nabízí je k odkupu až když jsou ziskové. Franšízant získá klientelu a vyškolený personál.
Nejčtenější

Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Pokud se Vám při vyslovení slova franšízing vůbec něco vybavuje, je to skvělé!
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Franšízová síť fitness center Contours úspěšně pokračuje v expanzi na českém trhu. Nabízí ověřený model s návratností do dvou let a podporou provozu.
Máte originální podnikatelský nápad a zdravý obchodní model. Jak z něj udělat franšízu? Na to vám odpoví Lenka Nováková, konzultantka společnosti PROFIT system franchise services.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...