Kultovní franšíza The PUB
Vybudovat silnou mezinárodní značku si dali za cíl majitelé české franšízové sítě restaurací The PUB, a výsledky expanze ukazují, že klást si velké cíle nebylo chybou, právě naopak. "Na jaře letošního roku jsme otevřeli šestou provozovnu v Praze, tentokrát na Chodově a to přímo v nové části nákupního centra Chodov. Zajímavostí je, že The PUB Chodov je první restaurace v nákupním centru s tankovým pivem Pilsner Urquell v celé ČR. Pracujeme na projektu v Košicích, nicméně vzhledem k extrémně náročné rekonstrukci celé budovy spadne otevření provozovny do příštího roku," říká jednatel společnosti Martin Šampalík.
The PUB ale uspěl také v Německu. "Naše pobočka v Berlíně funguje výborně. Za pár let se z ní stalo kultovní místo, kam míří pravidelně mnoho místních i návštěvníků Berlína. I proto naši franšízanti v Berlíně uvažují o další pobočce, pro kterou již hledají vhodné místo. I my vidíme u našich západních sousedů velmi slušný potenciál rozvoje a proto aktuálně vyjednáme o vybudování The PUB v Norimberku," tvrdí Šampalík. Expanze pokračuje i v rámci ČR, kde hledá značka aktuálně franšízanty ve městech jako Olomouc, Zlín, Brno, Ústí nad Labem, Děčín, Jihlava, Teplice, Kladno, Mladá Boleslav, Jablonec nad Nisou.
Zkušenosti i sympatie
V ČR registruje The PUB podle Šampalíka stále největší zájem o novou franšízu z Prahy. "Stále tu je prostor možná až na tři další restaurace," říká. V úvahu připadá i druhá provozovna v Ostravě - pokud bude souhlasit tamní franšízant. Jaké jsou požadavky na nové franšízanty? "Samozřejmě nás zajímají dosavadní pracovní zkušenosti kandidáta. Chceme vědět, zda byl v minulosti v manažerské pozici, a zda vedl nějaký pracovní tým. Preferujeme, když má zkušenosti s oborem, do kterého plánuje vstoupit. Zájemci ale nevyplňují žádné testy a tak jako i v jiných situacích je důležité, aby zafungovali vzájemné sympatie," vysvětluje Martin Šampalík.
Gastronomický koncept The PUB vznikl v roce 2005, kdy byla v Plzni otevřena pilotní provozovna. Spojuje prvky zábavy, dobrého jídla a piva, které si hosté mohou sami načepovat na výčepech umístěných přímo na stolech. Franšíza The PUB vyjde minimálně na asi 5,2 milionu korun, z toho 200 tisíc činí poplatek za licenci, a 5 milionů je předpokládaná investice do úprav a vybavení provozovny. Poté platí pravidelné poplatky centrále 2 % z obratu. Restaurace musí ležet v centru města s minimálně 50 tisíci obyvatel, a musí být veliká minimálně 300 metrů čtverečních. Chybět nesmí možnost venkovního posezení.
Zobrazit v katalogu franšíz
PŘEČTI ČLÁNKY
Mr. Kebab plánuje vstup do Česka
/20.10.2025
Slovenská síť Mr. Kebab hledá master-franšízanta pro český trh. Detaily spolupráce a plány expanze přibližuje zakladatel značky Ľubor Lelovits.
„Pro náš růst je klíčové, abychom měli ty správné franšízanty,“ říká Michal Příhoda, výkonný ředitel Fruitisimo Group. Síť loni překonala tržby půl miliardy korun a expanduje dál.
Franšízová síť s více než 200 pobočkami se úspěšně rozvíjí v zemích Evropy. Aktuálně hledá dlouhodobé partnery pro vstup na český trh.
Franšízová síť UGO sází na inovace, vyváženou nabídku a partnery zapojené do každodenního provozu. Růst obratu o 160 % odráží stabilní rozvoj sítě.
Jak si vede Coffeeshop Company od doby, co si vzala vedení nazpět centrála ve Vídni? Díky nižším nákladům chce oslovit nové franšízanty a rozšířit síť v zemích V4.
Nejčtenější
Franšíza - co to je?
/09.01.2025
Pokud se Vám při vyslovení slova franšízing vůbec něco vybavuje, je to skvělé!
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Tomáš Větvička vyměnil cukrářskou dílnu za podnikání pod hlavičkou sítě Traficon. Jak zvládl přechod do nového oboru a co ho na práci nejvíc naplňuje?
„Od ledna 2026 budou vybrané produkty dostupné jen ve specializovaných prodejnách. To nám přináší výraznou konkurenční výhodu,“ říká master-franšízant Cbweed Riccardo Ghibellini.
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...