Telepizza začíná růst

Španělská franšízová síť Telepizza vstoupila letos na český trh, když koupila většinový podíl v původní české společnosti Forty’s Pizza Jakuba Šlezara. Ten se stal zároveň držitelem národní licence Telepizzy. Provozovny Forty’s prošly poté rebrandingem, a nyní se připravuje otevření nových poboček. Příští rok jich Telepizza chce otevřít 8, letos by měla stihnout ještě dvě.
Telepizza patří se svými 1 500 pobočkami mezi největší globální společnosti na výrobu, prodej či rozvoz pizzy v Evropě. Na 60 % poboček je po celém světě provozováno formou franšízingu, zájemce o licenci hledá také v Česku. "Naši franšízanti se stávají součástí úspěšné celosvětové společnosti bez nutnosti investovat do restaurace desítky milionů korun," říká Jakub Šlezar. Franšíza Telepizzy podle jeho slov vyjde na přibližně 2 miliony korun.
Tři druhy spolupráce
Centrála od uchazečů o franšízu vyžaduje především ochotu podílet se na chodu restaurace. Franšízanti po podpisu smlouvy získávají osvědčené postupy pro výrobu i prodej pizzy a dalších produktů, ověřené 25 lety historií značky v klíčových oblastech podnikání: marketing, provoz, průmysl, nákup, inovace a technologie. Využívat mohou rozsáhlého vzdělávacího a tréninkového systému. Šanci nabízí také již stávajícím pizzeriím, které chtějí zlepšit svůj zisk a patřit pod mezinárodní gastronomickou značku.
Telepizza nabízí 3 druhy franšízové spolupráce. Koncept Take away/delivery počítá s velikostí poboček od 70 do 100 m2, pizzerie je pak zaměřená především na osobní odběr a možnost rozvozu i v nočních hodinách. Druhá možnost je koncept Food court, kdy zůstává stejná velikost pobočky, pizzerie tohoto typu se ale umísťuje výlučně do obchodních center. Poslední High Street požaduje 80 až 150 m2, restaurace mustí stát na frekventovaném místě nejlépe v blízkosti křižovatky, v přízemí s výlohou a místem k parkování, a musí také nabízet možnost posezení i rozvozu.
Zobrazit v katalogu franšíz





















PŘEČTI ČLÁNKY

Světová franšízová síť do roku 2025 vstupuje s technologickými novinkami a pokračuje v růstu sítě.
Evropská síť provozoven zdravé varianty fast foodu Fruitisimo vznikla v České republice. Jejich růstu pomáhá i vzájemné sdílení zkušeností jednotlivých franšízantů.
Na Českém trhu se objevila nová ukrajinská franšíza se zajímavým konceptem fast foodu. Co může nabídnout v silně konkurenčním prostředí gastronomie?
Franšízant Honza Stopek vede dvě úspěšné pobočky s pizzou Vosíme. Na počátku stála debata u piva na téma vlastní podnikání.
Franšíza Trdlokafe s oblíbenou kombinací trdelníku a výběrové kávy roste v mezinárodním měřítku i v rámci České republiky. Koncept přilákal i investory z Venture Clubu.
Nejčtenější

Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Radka Vajo vede úspěšnou pražskou pobočku Century21 ve Zlatnické ulici v Praze. Jak se jí povedlo rozjet vlastní franšízu?
V samotném franchisingu je několik základních pojmů, které by měl znát každý, kdo se o tento způsob podnikání alespoň trochu zajímá.
Franchisové systémy je možno rozdělit podle různých kriterií, mimo jiné druhu know-how, druhu hospodářské činnosti či způsobu organizace systému.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...