Čerstvé a zelené
Čerstvé a zelené / Subway poprvé za 52 let své existence změnila nedávno logo i desing poboček ve snaze přilákat zpět zákazníky, které oslovuje její slogan: Jezte zdravě, žijte ekologicky.
Pátek
13.07.2018
Franšízová síť Subway otevřela první českou pobočku s novým designem. V "novém kabátě" představuje v Praze na Hlavním nádraží.
 

Subway dlouhé roky patří mezi nejznámější franšízové sítě světa, své prvenství si dlouho držela i coby značka s globálně největším počtem franšíz. Poslední čtyři roky se však řetězec potýkal s narůstajícími problémy, někteří franšízanti podle listu Business Insider dokonce hovořili o tom, že značka Subway pomalu umírá. Stěžovali si přitom na povinnost udržet nízké ceny produktů i přes rostoucí náklady na výrobu, či neschopnost vedení reagovat na aktuální změny a trendy na trhu. 

Důsledkem byla největší změna designu restaurací i inovace původního loga v historii Subway. Subway zavádí současně v rámci svých služeb objednávkový digitální systém pro spěchající hosty, zkrátit se tak má doba čekání na výrobu objednávky. V "novém kabátě" se již Subway objevila i v České republice. První českou pobočkou v novém designu je restaurace v Prazen a Hlavním nádraží 

Poloviční sleva za otevření franšízy do roka

V ČR je nyní otevřeno 21 restaurací Subway, franšízová licence pro získání práv na provoz pobočky stojí stejně jako v jiných zemích 7 500 eur. Pokud franšízant stihne otevřít provozovnu do roka, dostane polovinu licenčního poplatku zpět. Značce odvádí 8 % z tržeb a 4,5 % platí za marketing. Asi 147 tisíc eur musí majitel franšízy Subway investovat do vybavení. Nového franšízanta hledá americká společnost v Hradci Králové, ale i dalších městech. 

Co se týká spokojenosti zákazníků, patří Subway mezi nejlepší franšízové značky světa. Letos zvítězila v pravidelném průzkumu poradenské společnosti Temkin Group mezi 24 retězci rychlého občerstvení, celkově jí patří 2. místo. Studie přitom zkoumala na 350 společností z 20 oborů. Řetězec bageterií získal od svých zákazníků "skóre spokojenosti" 83 %. I přesto ale vedení Subway samo ohlásilo, že do budoucna hodlá počet svých poboček snížit tak, aby pomohlo stabilizovat podnikání těm, které zůstanou.


Kateřina Hejdová
Redaktor

Populární na fóru

Dotazník regionální produkty a gastroturismus

Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...

1 komentář(e)
posledni 07.01.2022
Taco Bell na cestě k vrcholu

Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.

1 komentář(e)
posledni 05.08.2021
Úspěšný rok pro Subway

Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...

1 komentář(e)
posledni 13.02.2020
Subway vidí potenciál na benzinkách

Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....

1 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015
Lidé jsou základ

Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...

1 komentář(e)
posledni 15.07.2015