Subway v novém

Subway dlouhé roky patří mezi nejznámější franšízové sítě světa, své prvenství si dlouho držela i coby značka s globálně největším počtem franšíz. Poslední čtyři roky se však řetězec potýkal s narůstajícími problémy, někteří franšízanti podle listu Business Insider dokonce hovořili o tom, že značka Subway pomalu umírá. Stěžovali si přitom na povinnost udržet nízké ceny produktů i přes rostoucí náklady na výrobu, či neschopnost vedení reagovat na aktuální změny a trendy na trhu.
Důsledkem byla největší změna designu restaurací i inovace původního loga v historii Subway. Subway zavádí současně v rámci svých služeb objednávkový digitální systém pro spěchající hosty, zkrátit se tak má doba čekání na výrobu objednávky. V "novém kabátě" se již Subway objevila i v České republice. První českou pobočkou v novém designu je restaurace v Prazen a Hlavním nádraží
Poloviční sleva za otevření franšízy do roka
V ČR je nyní otevřeno 21 restaurací Subway, franšízová licence pro získání práv na provoz pobočky stojí stejně jako v jiných zemích 7 500 eur. Pokud franšízant stihne otevřít provozovnu do roka, dostane polovinu licenčního poplatku zpět. Značce odvádí 8 % z tržeb a 4,5 % platí za marketing. Asi 147 tisíc eur musí majitel franšízy Subway investovat do vybavení. Nového franšízanta hledá americká společnost v Hradci Králové, ale i dalších městech.
Co se týká spokojenosti zákazníků, patří Subway mezi nejlepší franšízové značky světa. Letos zvítězila v pravidelném průzkumu poradenské společnosti Temkin Group mezi 24 retězci rychlého občerstvení, celkově jí patří 2. místo. Studie přitom zkoumala na 350 společností z 20 oborů. Řetězec bageterií získal od svých zákazníků "skóre spokojenosti" 83 %. I přesto ale vedení Subway samo ohlásilo, že do budoucna hodlá počet svých poboček snížit tak, aby pomohlo stabilizovat podnikání těm, které zůstanou.
PŘEČTI ČLÁNKY

Food trucky představují nový evropský trend. Rozmach těchto franšíz probíhá i v Česku. Jak je to s investičními náklady a zahájením vlastního podnikání s mobilním občerstvením?
Faency Fries rozšiřuje síť a hledá nové franšízanty. Nabízí dvě varianty podnikání a rychlou návratnost investice.
Franšízový koncept BodyBody spojuje moderní technologie a zdravý životní styl. Zájemcům otevírá možnost rozjet vlastní studio i v menších městech.
Franšízy v oblasti gastronomie nejsou ničím novým. Přesto je koncept Hey Foods v mnoha ohledech od provozování tradiční restaurace dost odlišný.
Franšíza 360pizza nabízí rebranding stávajícím gastro provozovnám. Jak změna pomůže efektivitě podnikání vysvětlí Markéta Krejčíková, manažerka pro rozvoj.
Nejčtenější

Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
„Díky silné databázi zákazníků umíme generovat návštěvnost do obchodů. Marketing zajišťujeme centrálně, franšízant na to není sám," říká retail director Yves Rocher Jérôme Poussin.
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Pokud se Vám při vyslovení slova franšízing vůbec něco vybavuje, je to skvělé!
Byznys, který nikdy nespí. Tak lze popsat provozování čerpacích stanic. Příležitost stát se jejich provozovateli nabízí například síť OMV.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...