Zkušenosti k nezaplacení / Karel Kotrba se více než 15 let pohyboval v korporátním prostředí v oblasti IT a telekomunikací. Řídil obchodní týmy více jak 150 obchodníků v regionu střední a východní Evropy. V posledních letech pracoval v soukromém sektoru, kde se specializoval na oblast zlepšení vnitřního řízení a nastavení procesů, zvýšení efektivity a růstu obratu společnosti.
pondělí
08.04.2019
Pomáhat v malým a středním podnikatelům v rozvoji jejich byznysu. To je cíl franšízy TAB Board. Díky novému franšízantovi rozšiřuje působení ve Středočeském kraji.
 

Novým franšízovým partnerem tohoto původem amerického konceptu, který v Česku působí od roku 2014, se stal Karel Kotrba. K připojení se k této síti ho vedlo hned několik důvodů. Jedním z nich byl fakt, že TAB Board se mu velmi zalíbil a na vlastní kůži poznal, jak vydatně může podnikatelům pomoci. Sám byl totiž rok a půl členem jednoho z fungujících boardů. „Navíc jsem cítil, že je na čase začít podnikat sám na sebe. Proto, když přišla nabídka stát se jedním z regionálních ředitelů, bylo téměř rozhodnuto,“ vysvětluje svou motivaci nový franšízant sítě, který vidí TAB Board jako prostý, a přitom velmi funkční koncept, jehož přínosy jsou patrné hned po několika málo schůzkách boardu.

Úkolem Karla Kotrby pro první rok jeho působení v TAB Board jako franšízanta je otevřít během něj minimálně dva podnikatelské boardy a získat 11 členů. A to vše v západní části Středočeského kraje. „Jejich prostřednictvím bude moci podporovat malé a střední podnikatele ve středních Čechách, pomáhat jim s jejich rozvojem, inspirovat a otevírat nová témata k řešení s cílem vytvářet prosperitu a lepší prostředí v jejich firmách,“ vysvětluje Jana Škabradová, Operation Manager TAB Board CZ.

Momentálně funguje na českém trhu šest franšízantů a další dva u našich východních sousedů. Prostor pro další zájemce o licence, kteří by chtěli prostřednictvím budování poradních boardů pomáhat majitelům malých a středních firem na obou trzích stále je. O dalších lokalitách, ve kterých by měli působit noví franšízanti, franšízor v současnosti jedná. Proces seznamování s konceptem TAB trvá několik týdnů až měsíců. Během tohoto procesu se franšízant a franšízor vzájemně poznávají, vyjasňují si případné dotazy, řeší návratnost investice, aby na konci procesu měli jasno, zda spolu chtějí spolupracovat a zda spolupráce dává oběma stranám smysl.

 


Dlouholetá tradice / The Alternative Board® v současné době poskytuje služby podnikatelům ve 20 zemích světa. Na český trh vstoupila tato globální společnost v roce 2014. V současné době fungují v rámci TAB stovky franšízantů, kteří v průběhu 26 let poskytovali po celém světě komplexní podporu TAB pro více než 15 000 majitelů firem.