CrossCafe v novém
Původně mělo vedení tohoto ryze českého konceptu v plánu provést částečné rekonstrukce svých již fungujících provozoven, nicméně nakonec se rozhodlo přejít ke kompletním úpravám. V červenci tak během 18 dnů došlo k rekonstrukci plzeňské kavárny Galerie Slovany, která je nejnavštěvovanější v síti. V srpnu probíhá další kompletní renovace kavárny v Praze na Strossmayerově náměstí, která se také těší velkému zájmu zákazníků. „V obou případech jsme nainstalovali nový bar, nové rozvody, obložení, podlahy, instalace a také nábytek,“ říká Kateřina Šlapáková, marketingová manažerka CrossCafe. Modernizace se však dočkalo i 12 franšízových kaváren, ve kterých byla nainstalována nová klimatizace. S tím spojené náklady hradili jejich majitelé.
CrossCafe však nezapomíná ani na expanzi. V současné době se připravuje na otevření nové kavárny v Praze, ve velice zajímavé lokalitě, ulice Komunardů. Zaměřuje se však i na oblasti, kde dosud nepůsobí. Kavárnu připravuje také v jižních Čechách, zahájit svůj provoz by měla zahájit na začátku příštího roku. Milovníci dobré kávy ji najdou v Táboře a vedení sítě ji otevře ve vlastní režii. Jak Kateřina Šlapáková prozrazuje, do konce letošního roku bude síť CrossCafe čítat 26 poboček, další expanze je naplánována na rok 2020.
Stejně jako celá řada dalších nejen gastronomických provozů, musí i CrossCafe řešit situaci související s nedostatkem zaměstnanců. Doba je už taková. Nouze o kvalitní zaměstnance na trhu je a práce baristy je náročná. CrossCafe tak stálé týmy na pobočkách doplňuje o brigádníky, většinou z řad studentů, kteří často získávají první pracovní zkušenosti právě na kavárnách.
Franšízantům sítě v otázce personálního řízení pomáhá centrála společnosti CrossCafe original. Veškeré nábory zaměstnanců jsou sice v režii lokálních provozovatelů, nicméně podpora HR oddělení je významná, a to nejen při publikaci pracovních inzerátů. Franšízoví partneři se tak nemusí bát, že budou personální problémy řešit sami. „Kde je potřeba, třeba při otevírání nové kavárny či v případě vyšší fluktuace zaměstnanců, nabízíme franšízantům komplexní službu, máme tréninkové oddělení, které také pomáhá situaci s novými zaměstnanci řešit, vypomáhá i marketingové oddělení, například prostřednictvím sociálních sítí,“ doplňuje Kateřina Šlapáková. Určitou motivací je pak také pro budoucí zaměstnance jistě i nástupní bonus ve výši 5000 Kč a také propracovaný systém jejich zaškolení.

PŘEČTI ČLÁNKY

„Franšízová síť kaváren CrossCafe umí pomoci těm, kteří chtějí začít kavárenský byznys,“ říká ředitel společnosti Mgr. David Štangler.
Franšíza CrossCafe během prvního půl roku dále expandovala. Mimo jiné otevřela již osmou pobočku v Plzni, jejíž součástí je i koncept CrossShop.
Tak nějak by se dal popsat rozvoj franšízové sítě CrossCafe na konci letošního roku. Nové kavárny mají v Plzni i Hradci Králové.
Mít vlastní kavárnu je snem mnoha lidí toužících po podnikání v gastronomii. S franšízou není tento sen nesplnitelný, třeba díky CrossCafe.
Absence zahraničních turistů, studentů i lidí z kanceláří, to vše přimělo franšízový koncept CrossCafe uzavřít všechny pražské kavárny. V regionech se chce rozvíjet dál.
Nejčtenější

Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Radka Vajo vede úspěšnou pražskou pobočku Century21 ve Zlatnické ulici v Praze. Jak se jí povedlo rozjet vlastní franšízu?
Světová franšízová síť do roku 2025 vstupuje s technologickými novinkami a pokračuje v růstu sítě.
V samotném franchisingu je několik základních pojmů, které by měl znát každý, kdo se o tento způsob podnikání alespoň trochu zajímá.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...