Šťastná sedmička
Masarykovo nádraží se stalo zatím posledním otevřeným místem, kde si zákazníci mohou objednat legendární Whopper Burger. Během letoška by však mělo dojít k otevření celkem sedmi restaurací této fastfoodové sítě. Kromě pobočky na Masarykově nádraží, nedávno své dveře otevřely i ty v Pardubicích a v Liberci. Podle našich informací by další z plánovaných poboček měla zahájit provoz v královéhradeckém OC Atrium.
V případě nové pražské pobočky jde o relativně malou restauraci. „Při jejím budování jsme museli improvizovat. Například část zázemí je umístěna v horním patře,“ říká ředitel společnosti BK Team Jan Mráz s tím, že nabídku to nijak neovlivní. Bude stejná jako v ostatních restauracích této globálně známé značky.
Každý den navštíví restaurace Burger King po celém světě více než 11 milionů lidí. Franšízu značky s historií sahající až do roku 1953, začala provozovat na českém trhu společnost BK Team v roce 2009. První pobočka však spatřila světlo Česka v nákupním centru Metropole Zličín již v roce 2008. Za jejím otevřením stála další společnost, která také vlastní licenci Burger King pro Českou republiku, společnost Amrest. Ke konci letošního 2019 stojí po celé republice celkem 27 restaurací této značky, 5 jich provozuje přímo BK Team, 15 jich je pak provozováno společností Amrest.
Hlídané trendy / Úspěchu u zákazníků dosahuje síť Burger King celosvětově také sledováním aktuálních trendů a reagováním na ně. Před nedávnem tak například přidala do nabídky burger s názvem Impossible Whopper. Jde o variantu vlajkového buregeru WHopper, kde však místo masa najdou zákazníci rostlinnou náhražku. Zobrazit v katalogu franšíz
PŘEČTI ČLÁNKY
Čerstvě, zdravě a výdělečně
/06.11.2025
Slovenský Kaliforňan mění pohled na rychlé stravování. Zdravé bowls plné lokálních surovin míří po Brně i do dalších českých měst. Franšízanty hledá pro restaurace i foodtrucky.
Slovenská síť Mr. Kebab hledá master-franšízanta pro český trh. Detaily spolupráce a plány expanze přibližuje zakladatel značky Ľubor Lelovits.
„Pro náš růst je klíčové, abychom měli ty správné franšízanty,“ říká Michal Příhoda, výkonný ředitel Fruitisimo Group. Síť loni překonala tržby půl miliardy korun a expanduje dál.
Franšízová síť s více než 200 pobočkami se úspěšně rozvíjí v zemích Evropy. Aktuálně hledá dlouhodobé partnery pro vstup na český trh.
Franšízová síť UGO sází na inovace, vyváženou nabídku a partnery zapojené do každodenního provozu. Růst obratu o 160 % odráží stabilní rozvoj sítě.
Nejčtenější
Podnikání na zkoušku
/10.11.2025
Extra Services umožňuje zájemcům vyzkoušet si spolupráci bez rizika. Začít mohou jako partneři a až poté přejít na plnohodnotnou franšízu.
Pokud se Vám při vyslovení slova franšízing vůbec něco vybavuje, je to skvělé!
Barefoot obuv se těší stále většímu zájmu. Značka Be Lenka na to reaguje novým franšízovým modelem a otevírá cestu k podnikání ve větších městech.
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Master-franšízanti Andrea Kunešová a její otec Otakar Konečný vedou v Česku síť prémiových švédských krmiv Husse již 15 let. Jaké franšízanty aktuálně hledají?
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...