Zájem o franšízy z Česka i zahraničí

Podnikatelská příležitost / Investice do vybudování a otevření Papilonie přijde zájemce o franšízu na 6 až 7 milionů korun v závislosti na objektu, ve kterém se bude nacházet. S návratností mohou franšízanti počítat v průběhu tří až čtyř let.
pondělí
25.05.2020
„Zájem ze strany investorů předčil naše očekávání. Franšízanti již nyní staví motýlí domy Papilonia v Brně a na Lipně," prozrazuje Zbyněk Černý, zakladatel konceptu Papilonia.
 

Jak se současná situace a opatření přijatá vládou promítla do fungování Papilonie? Jistě, měli jste zavřeno, ale předpokládám, že péče o motýlí dům nebyla přerušena.
Motýlí dům je živoucí ekosystém a ten samozřejmě vyžaduje každodenní péči bez ohledu na uzavření provozu. Co se rutinních každodenních úkonů týče, pro nás se prakticky nic nezměnilo. Motýli dostávali potravu, udržovali jsme stálou teplotu i vzdušnou vlhkost, letovou zónu jsme čistili, zalévali rostliny atp.

Lze již teď odhadovat, jak letošní rok z Vašeho pohledu dopadne?
To je velmi těžká otázka. Do začátku vládních restriktivních opatření jsme pozorovali znatelný meziroční nárůst návštěvnosti. Jak se však situace bude vyvíjet po opětovném otevření, to záleží na mnoha proměnných, jejichž hodnotu nyní neznáme. Každopádně poslední dobou dostáváme mnoho dotazů ohledně termínu otevření. To naznačuje, že zájem o náš produkt by i v této době mohl zůstat na vysoké úrovni.

Českou republiku čeká letos jistě úbytek zahraničních turistů. Je podle Vás možné, aby je nahradili Češi? Jaký je vlastně poměr návštěvníků Vašich motýlích domů?
Ač je Papilonia Praha umístěna v samotném centru města, Češi vždy tvořili minimálně 50 % návštěvníků. Nikdy jsme tedy nebyli atrakcí zaměřenou výhradně na zahraniční turisty. Jestliže lidé budou ochotni věnovat se volnočasovým aktivitám a zafungují plánovaná opatření na oživení tuzemské turistiky, i při absenci zahraniční klientely bude provoz motýlího domu rentabilní.

Potenciálním franšízantům nabízíte know-how na vybudování a provozování motýlích domů. Jak to vypadá se zájmem o licence?
Zájem ze strany investorů předčil naše očekávání. Doslova v horizontu týdnů od zveřejnění naší nabídky se nám podařilo obsadit lokality v ČR, o které jsme měli primární zájem. A nejednalo se o pouhé štěstí – vždyť o město Brno projevilo zájem pět vážných zájemců, ohledně Lipna nás kontaktovali minimálně tři.

Jak je to s další expanzí v rámci Česka? Kdy zahájí provoz brněnský motýlí dům? Jsou nějaká další místa, která se do budoucna rýsují?
Sami provozujeme dva motýlí domy, a sice v Karlových Varech a v Praze. Franšízanti již nyní staví motýlí domy Papilonia v Brně a na Lipně, přičemž provoz by měli zahájit letos v červenci, resp. v srpnu. Domníváme se, že prostor i tržní kapacita v České republice umožňuje ještě jednu realizaci. Avšak jen v případě, že investor najde atraktivní místo v dostatečné vzdálenosti od již obsazených lokalit.

Evidujete zájem o licence i ze zahraničí?
Ano, oslovují nás i investoři ze zahraničí. Před koronavirovou krizí byla velice blízko výstavba motýlích domů Papilonia v Abu Dhabí a v Německu. Tato jednání byla již ve finální fázi příprav vč. vybraných nemovitostí pro výstavbu. Zájem projevili i investoři z Chorvatska, Rakouska, Polska či ze Slovenska. Bohužel, pandemie koronaviru prozatím naši expanzi do zahraničí zastavila. Pevně však věříme, že jakmile restriktivní opatření ve světě pominou, prokáže unikátní koncept motýlích domů Papilonia opět svou atraktivitu pro případné zájemce o spolupráci.


Recept na byznys / „Podpisem franšízové smlouvy získá franšízant know-how potřebné k vybudování motýlího domu a jeho bezproblémovému fungování. Spolehnout se může také na zajištění dodávek kukel motýlů, včetně vyřízení celních a dalších potřebných náležitostí," dodává zakladatel Papilonie Zbyněk Černý.

Populární na fóru

Jak nejlépe propagovat firmu?

Dobrý den, tak mne ještě napadá, že moc fajn způsob propagace firmy je vytvoření blogu, web stránek. Určitě je dobré je mít, aby lidé věděli o vaší službě....

6 komentář(e)
posledni 28.10.2018
Únik z reality jako byznys

Chcete-li získat ziskové a oblíbené úniková místnost, není nutné zakoupit povolení. Díky tomu mohou pomoci také zkušení profesionální návrháři. Například...

1 komentář(e)
posledni 01.03.2018
Pošta s franšízou

Dobrý den,Česká pošta už provozuje 200 franšízových pošt jako Pošta Partner. Očekává, že do franšíz převede téměř všechny provozovny. V tuto chvíli...

3 komentář(e)
posledni 15.12.2014
Pošta s franšízou

Téma České pošty mě taky zaujalo. Jaké jsou podmínky pro získání franchisy České pošty. Tenhle byznys by mohl mít dobrou budoucnost.Děkuji

3 komentář(e)
posledni 11.12.2014
Pošta s franšízou

Hodně jsem četl, že Pošta bude mít franšízové pobočky. Má už nějaké?

3 komentář(e)
posledni 05.12.2014
Přeměna České pošty

No jsem zvědavá, co se stane, když franšízanta nenajdou. Je zruší a nebude nic. Lidi pak budou jezdit dávat balíky a dopisy kilometry daleko.

1 komentář(e)
posledni 26.11.2014
Jak nejlépe propagovat firmu?

Souhlasím, jde o cílovku i o typ produktu ... ideálním nástrojem, a zvlášť pro začínající firmu s omezenými prostředky, je inbound marketing - nabídnout svým...

6 komentář(e)
posledni 10.11.2014
Jak nejlépe propagovat firmu?

Řekl bych že je nejdůležitější je znát cílovou skupinu svých zákazníků. Jinak se budou nabízet vaše produkty či služby mladým uživatelům sedících dnes a...

6 komentář(e)
posledni 06.11.2014