Gloria Jean´s Coffees plánuje v regionu rozvoj
GJC je momentálně zastoupeno ve střední a východní Evropě pouze v Polsku, a to dvěma restauracemi. Je vstup na český trh začátkem většího rozšiřování v tomto regionu?
Ano, vstupem do České republiky jsme zahájili větší rozšiřování v tomto regionu, které však bude stát na pevných základech a bude vycházet vstříc potřebám našich hostů.
Co plánuje GJC v Česku pro letošní a příští rok?
Již jsme otevřeli náš první kavárnu na Klárově v Praze na Malé straně a 16. října v OC Olympia v Brně. Naším plánem je otevřít ještě další dvě až čtyři kavárny v Praze a Brně. Na základě přijaté poptávky na trhu se zajisté rozvine partnerství, které bude realizováno v příštím roce.
Je H.A.M. Gastro Czech jediným partnerem GJC v Česku, nebo může prodávat licence jiným společnostem či jednotlivcům?
H.A.M. Gastro Czech je Master franchisový partner Gloria Jean’s Coffees International v Česku. Může uzavírat spolupráci v rámci otevírání kaváren se společnostmi i jednotlivci za účelem rozvinutí trhu v co největší možné míře. S potenciálními partnery probíhá blízká spolupráce ohledně strategií a příležitostí. Naše pojetí franchisy se ukázalo jako úspěšné, v případě že bylo řízeno vlastníkem, rodinou. Rovněž malým společnostem se daří dobře, pokud vedou několik prodejen. Vše souvisí s nasazením a duchem, s nimiž vstupujeme každodenně do podnikání a se závazkem dodržet přísné normy GJC, abychom zajistili naši globální soudržnost.
V jaké výši se pohybuje průměrná investice pro otevření obchodu s kávou a obsahuje i poplatky za licenci?
Průměrná výše investice do nové kavárny je zhruba 5-6 milionů korun. Ta zahrnuje investici do místa, školení baristů, poplatky atd.
Zobrazit v katalogu franšíz





















PŘEČTI ČLÁNKY

Franšíza Bageterie Boulevard vyrostla spolu s Crocodille na rekordních 1,6 miliardy obratu. Po covidových letech je zpět na předních pozicích mezi fastfoodovými řetězci.
„Nyní se zaměřujeme na bistro, kde chceme pizzy odbavovat do 7 minut,“ říká zakladatel franšízové sítě Vosíme.cz Richard Halmazňa.
Špagetka je franšíza s čerstvými těstovinami, kávou a zmrzlinou. Má originální receptury i způsob lokace trucků. Jak tento koncept funguje v praxi?
CrossCafe přichází s novým konceptem franšízingu. Kavárny buduje ve vlastní režii a nabízí je k odkupu až když jsou ziskové. Franšízant získá klientelu a vyškolený personál.
Tak trochu jiná točená je franšízová síť s kompletním vybavením pro točenou zmrzlinu. Plány pro blížící se sezónu prozradila Markéty Fréharová, manažerka pro rozvoj franšíz.
Nejčtenější

Networking, který funguje. Franšíza Business for Breakfast spojuje podnikatele už 15 let. Představuje efektivní způsob, jak získat zakázky díky osobním doporučením.
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Franšízová síť fitness center Contours úspěšně pokračuje v expanzi na českém trhu. Nabízí ověřený model s návratností do dvou let a podporou provozu.
Pokud se Vám při vyslovení slova franšízing vůbec něco vybavuje, je to skvělé!
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...