Nová pobočka na obzoru
Rok 2020 je za námi. Jaký pro značku Mr. Sushito byl? Jak se na něj budete zpětně dívat?
Na rok 2020 budeme vzpomínat ještě dlouho. Nemá cenu si teď na cokoli stěžovat, vliv máme pouze sami na sebe, a jak říká klasik, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat. Minulý rok byl nepředvídatelný, těžký. Na druhou stranu však musím poděkovat všem kolegům, že se k situaci postavili čelem a potvrdili jsme si, že jsme se obklopili báječnými spolupracovníky a celý kolektiv přetavili ve skvěle fungující motor celého Sushita. Musíme si také přiznat, že vše zlé je k něčemu dobré, a celá ta covidová krize nám dokázala, jak je Mr. Sushito opravdu silná značka. Naši zákazníci nám zůstali věrní a na tržbách je to znát. Ten rozdíl oproti běžnému provozu tak velký není. Mezi první a druhou vlnou jsme měli rekordní tržby a cítíme, že z celé téhle krize vyjdeme silnější než jsme kdy byli.
Gastronomie byla letos velmi tvrdě zasažena dopady vládních opatření. Myslíte si, že to řadu lidi odradí od rozjetí byznysu v tomto oboru, nebo je možné že budeme svědky většího počtu zájemců o podnikání v gastronomii pod hlavičkou některých gastronomických konceptů?
Dle mého teď může myslet na otevření franšízy v gastru pouze milovník adrenalinu. V této době začínat s něčím takovým není opravdu pro každého. Teď je spíš otázka, kdo ještě vypadne z kola ven. Největší problém není současná situace, největší problém je, že to světlo na konci tunelu vidět není. A ti, co by ho měli ukázat, dělají vše proto, aby ještě dlouho vidět nešlo. Samozřejmě po vyřešení současného problému bych si dovolil tipnout, že zájemců bude přibývat. Současná situace dělá prostor na trhu, uvolňují se prostory. I my jsme začali budovat další pobočku. Nechceme čekat až bude problém vyřešen, příležitosti, v tomto případě v souvislosti se zajímavější nabídkou prostor, je třeba využít. Musíme z této nešťastné doby vytěžit maximum. Kdy jindy investovat, když ne v krizi. My ale přesně víme, kam jdeme a za jakých podmínek, myšleno těch interních. Víme, co si můžeme dovolit. Tyto informace a zkušenosti noví franšízanti samozřejmě nemají.
Jaké plány máte ohledně expanze pro rok 2021?
Jaké plány máme? Otevření již zmíněné pobočky v Olomouci. Další ukáže čas. Teď dopředu moc plánovat nejde. Budeme pokračovat v práci hlavně na interních procesech a na procesech, které reflektují současný stav. Spustili jsme na našem webu objednávkový systém pro take-away, který nám doteď chyběl. Dále jsme v dobudovali interní systém s pracovním názvem „Sushiťák“, který obsahuje docházkový systém spolu s komplexním systémem pro řízení lidských zdrojů. Systém propojuje všechny naše pobočky, automatizuje náš provoz a novým způsobem bude motivovat naše zaměstnance. Zautomatizovali jsme tak systém plánování směn, systém odměňování, vzdělávání a podobně. Kolegové také pracují na vyladění nabídky jídel, nic zásadního neměníme, pouze precizujeme a zdokonalujeme současnou nabídku, kterou bychom rádi spustili s novou olomouckou pobočkou.
Učinili jste v důsledku vypořádání se s vládními opatřeními nějaké změny v konceptu, případně v procesech fungování, které se osvědčily natolik, že se stanou součástí konceptu i v době, kdy koronavirová krize pomine?
Nic zásadního jsme neměnili. Jediná změna byla právě již zmíněná aplikace pro take-away objednávky, abychom to zákazníkům ulehčili. Zákazníci již před koronavirovou krizí využívali možnosti take-away objednávek a rozvozu. Což nám právě i v této krizi napomáhá. Aktuálně tedy jen zdokonalujeme take-away objednávky, na ostravské pobočce připravujeme vlastní rozvoz přes náš web a už připravujeme také nové ekologické obaly na míru na všechna naše jídla.

Zobrazit v katalogu franšíz





















PŘEČTI ČLÁNKY

Franšíza Bageterie Boulevard vyrostla spolu s Crocodille na rekordních 1,6 miliardy obratu. Po covidových letech je zpět na předních pozicích mezi fastfoodovými řetězci.
„Nyní se zaměřujeme na bistro, kde chceme pizzy odbavovat do 7 minut,“ říká zakladatel franšízové sítě Vosíme.cz Richard Halmazňa.
Špagetka je franšíza s čerstvými těstovinami, kávou a zmrzlinou. Má originální receptury i způsob lokace trucků. Jak tento koncept funguje v praxi?
CrossCafe přichází s novým konceptem franšízingu. Kavárny buduje ve vlastní režii a nabízí je k odkupu až když jsou ziskové. Franšízant získá klientelu a vyškolený personál.
Tak trochu jiná točená je franšízová síť s kompletním vybavením pro točenou zmrzlinu. Plány pro blížící se sezónu prozradila Markéty Fréharová, manažerka pro rozvoj franšíz.
Nejčtenější

Networking, který funguje. Franšíza Business for Breakfast spojuje podnikatele už 15 let. Představuje efektivní způsob, jak získat zakázky díky osobním doporučením.
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Franšízová síť fitness center Contours úspěšně pokračuje v expanzi na českém trhu. Nabízí ověřený model s návratností do dvou let a podporou provozu.
Pokud se Vám při vyslovení slova franšízing vůbec něco vybavuje, je to skvělé!
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...