S partnery za ziskem ve financích

Předurčeni k úspěchu? / Ve franšíze OK Point se dle poskytovatele licence nejlépe daří pracovitým lidem, kteří rádi něco budují a také se rádi učí nové věci. Úspěšnými majiteli pobočky se stali například bývalí finanční konzultanti, kteří se chtěli profesně posunout dále, ale i podnikaví manažeři z korporací anebo bývalí úspěšní sportovci.
Středa
26.04.2023
Skupině Broker Consulting vzrostl loni v ČR a na Slovensku obrat meziročně o 5,6 % na 2,8 miliardy Kč. Svůj podíl na tom mají i OK Pointy. Jak se stát jejich součástí?
 

Největšími tahouny loňského roku, co se produktů týká, byly investice. V porovnání s rokem 2021 se počet zprostředkovaných smluv zvýšil o polovinu. „Koronavirová pandemie odstartovala v Čechách výrazný trend v zájmu o vlastní finance. Díky našim službám, zejména dlouhodobé strategii v podobě finančního plánu, byli klienti na náročnější časy lépe připraveni. Dříve byly díky výhodným úrokovým sazbám v hledáčku jejich zájmu hlavně nemovitosti a jejich financování, v loňském roce dávali přednost tradičním tématům zabezpečení a ochraně úspor před inflací,“ říká k ekonomickým výsledkům společnosti Broker Consulting její zakladatel Petr Hrubý.

Tento trend nahrává i majitelům partnerských poboček OK Point, které provozují na bázi franšízy. Ti totiž mohou svým klientům nabízet celé portfolium služeb a produktů jako finanční a realitní specialisté Broker Consulting. OK Pointy jsou tak místem, na kterém mohou lidé sjednávat produkty a služby různých bank i pojišťoven a řešit realitní služby, aniž by museli navštěvovat několik různých obchodních míst. Aktuálně v České republice funguje několik desítek poboček pod hlavičkou OK Point.

Síla značky

„Každým rokem se nám ozývá více potenciálních franšízantů. Zájemce láká jednak to, že prostřednictvím OK Pointů mohou být aktivní na finančním a realitním trhu a pak také zázemí skupiny Broker Consulting. Broker je známý tím, že má extrémně vysoké obraty na jednoho konzultanta v porovnání s konkurencí,“ uvedl v rozhovoru pro Franchising.cz Petr Hrubý s tím, že rok 2022 byl z hlediska zájmu o licence rekordní.

Ideální lokalitou pro OK Point je město s více než 15 tisíci obyvateli, které umožní poskytování služeb většímu počtu lidí, jež v lokalitě bydlí nebo pracují. Poskytovatel licence vybírá pro OK Pointy lukrativní místa v centru měst s dobrou dopravní dostupností a dostatečnou výměrou. Aktuálně nabízí příležitost pro otevření pobočky ve 25 městech. Patří mezi ně například Cheb, Děčín, Lysá nad Labem, Přerov, Vsetín, Pelhřimov nebo Šumperk.


Bez peněz to nejde / Vstupní investice do vlastní pobočky OK Point začíná na 300 tisících Kč.