Na nádraží půjde Žabka

Na ně
pondělí
15.02.2010
Místo convenience marketů Ponty se ještě letos na několika vlakových nádražích objeví konkurenční Žabky
 

Investiční společnost Penta Investment vyhrála výběrové řízení na obsazení několika vlakových nádražích svými obchodními koncepty. Lidé cestující vlakem by se již letos měly setkat s franšízovými convenience obchody Žabka, lékárnami Dr. Max nebo sázkovými kancelářemi Fortuna. Penta tak porazila společnost JP Servis, která již na nádražích provozuje několik desítek convenience marketů Pont, rychlých občerstvení Fornetti Café a sázkové kanceláře Tipsport. Uvedla MF Dnes s tím, že koncepty Penty obsadí zhruba deset vlakových nádraží.

Penta versus České dráhy

Výsledek výběrového řízení je pro České dráhy tak trochu vlastním gólem. Dosud totiž většinou na nádražích působí markety Pont, které provozuje společnost JP Servis. Na tu jsou pak České dráhy majetkově napojené. „Byla to aktivita vyvolaná firmami Penty, nikdo jiný se o ty prostory nezajímal. Je to odměna za to, že byli aktivní,“ vysvětlil rozhodnutí Českých drah náměstek generálního ředitele Milan Matzenauer.

Žabka roste, Pont pomaleji

Žabka v Česku začala budovat svou síť před dvěma roky. Za tu dobu se dostala téměř ke stovce obchodů. V letošním roce chce jít firma více na Moravu. Konečným číslem má být 500 Žabek v Česku. Pont má prozatím kolem 20 prodejen, především právě na vlakových nádražích.