Jak získat (ne)kuřáckou nálepku?
Námatkou jsme zkontrolovali cca 20 restaurací v Praze 1. července dopoledne, kdy již byla platná novela nekuřáckého zákona. Neměli jsme štěstí na jediné označení. Hovořili jsme s personálem i majiteli, odpovědi byly – máme ve výrobě, nevíme kde vzít, nevíme, jak má vypadat, prý je nehezká modrá, nehodí se nám k provozovně... to je výběr z odpovědí.
Novela nekuřáckého zákona platná od 1. července 2010 přikazuje restauracím umístit na vchod speciální označení. Podle novely jsou restaurace povinny informovat své hosty u svého vchodu, zda vstupují do kuřáckého či nekuřáckého prostředí, nebo jestli jsou v restauraci oddělené prostory pro kuřáky a nekuřáky. Mají tak učinit pomocí zákonem stanoveného označení. Většina majitelů však vůbec neví, jak má označení vypadat a kde si ho mohou pořídit.
Gastronomický portál Lunchtime.cz, který každý den propaguje na internetu kolem 2000 restaurací z celé České republiky se rozhodl vyjít majitelům vstříc a nálepky zasílá na požádání zdarma.
"Staráme se o restaurace a záleží nám na tom, aby majitelé nebyli zbytečně pokutováni. Drtivá většina majitelů o novele vůbec nevěděla a po rozvíření informací v médiích se majitelé ptali, kde označení seženou. Rozhodli jsme se proto nálepky na požádání zaslat do restaurací poštou", vysvětluje zástupce internetového portálu Igor Třeslín.
"Konzultovali jsme se s ministerstvem vnitra vzhled a rozměr nálepek, aby povinné označení skutečně odpovídalo novele. Majitelé tak mají jistotu, že zasílané nálepky jsou nenapadnutelné", zdůrazňuje Igor Třeslín.
Novela také zpřísňuje i sankce za prodej tabákových výrobků nebo elektronických cigaret dětem pod pokutou 50 000 až 500 000 Kč nebo zákaz činnosti až na 2 roky. Pokud provozovatel umožní kouření na zakázaném místě, může být pokutován až do výše 10 000 Kč.
Co pro získání nálepky musí majitelé udělat? Stačí jen napsat na e-mailovou adresu nalepka@lunchtime.cz a uvést: název provozovny, celou adresu a jaký tip označení si přeje.
Zobrazit v katalogu franšíz




















PŘEČTI ČLÁNKY

Food trucky představují nový evropský trend. Rozmach těchto franšíz probíhá i v Česku. Jak je to s investičními náklady a zahájením vlastního podnikání s mobilním občerstvením?
Faency Fries rozšiřuje síť a hledá nové franšízanty. Nabízí dvě varianty podnikání a rychlou návratnost investice.
Franšízy v oblasti gastronomie nejsou ničím novým. Přesto je koncept Hey Foods v mnoha ohledech od provozování tradiční restaurace dost odlišný.
Franšíza 360pizza nabízí rebranding stávajícím gastro provozovnám. Jak změna pomůže efektivitě podnikání vysvětlí Markéta Krejčíková, manažerka pro rozvoj.
Franšíza Bageterie Boulevard vyrostla spolu s Crocodille na rekordních 1,6 miliardy obratu. Po covidových letech je zpět na předních pozicích mezi fastfoodovými řetězci.
Nejčtenější

Pokud se Vám při vyslovení slova franšízing vůbec něco vybavuje, je to skvělé!
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Německý prodejce kávy chystá rozvoj konceptu kaváren s prodejnou zboží pro domácnost
Tyrolské tradiční pochoutky Tiroler expandují v Česku. Franšízový model umožňuje stánkový i kamenný prodej a slibuje rychlou návratnost.
Novinka přichází na český trh ze Severní Ameriky od výhradního distributora z Polska.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...