Na výběr je na každé pobočce z více než 400 druhů čaje a 40 druhů kávy.
Pátek
20.05.2011
OXALIS je český výrobce a distributor sypaného čaje a plantážní kávy. Rozvíjí se také pomocí franchisingu.
 

OXALIS je ryze česká společnost, která vznikla v roce 1993. Své pobočky rozvíjí také pomocí franchisingu. Franchising jako svůj obchodní model zvolila v roce 1995. V současné době má uzavřených 32 franchisových smluv a fungujících 38 franchisových prodejen. Kromě toho dále provozuje 22 firemních obchodů a s jedním vlastním expandovala také na Slovensko. Firma vyváží své produkty do 28 zemí světa, například na Ukrajinu, do Finska, Itálie a na Kanárské ostrovy. Každým rokem prodá na 300 tun kávy a čaje.

Společnost zájemcům o licenci zaručí, že neplatí žádné licenční poplatky ani neodvádí procenta z obratu. S čím je nutné počítat, je počáteční investice do vybavení provozovny, která činí 15.000 až 35.000 Kč na m2 prodejní plochy, první objednávka stojí od 50.000,- Kč a smlouva se uzavírá na 5 let.

Franchisanti získají podporu v oblasti marketingu, asistenci při otevírání pobočky a příspěvek na zařízení prodejny. Pobočka nalezne uplatnění ve všech městech s minimálně 20.000 obyvateli na rušné ulici nebo v nákupních centrech.

Pavlína Křivánková, obchodní managerka, uvádí: „Primárně bychom rádi pokryli některá města jako např. Sokolov, Karlovy Vary, Jihlavu a další. V některých vybraných městech bychom rádi partnerům nabídli možnost otevření čajovny.“

Od roku 1994, kdy byl zprovozněn vůbec 1. obchod značky OXALIS v České republice, ušla kultura „čajování“ značný kus cesty. Právě tato značka byla jedna z těch, která dokázala na českém trhu prosadit zcela nový produkt – sypaný čaj.