Ještě nedávno řetězec Mrs. Fields prováděl redesign svých provozoven.
Pátek
22.08.2008
Známý americký řetězec prodejen se sušenkami Mrs. Fields ohlásil bankrot. Dluží téměř 200 milionů USD.
 

Americký řetězec prodejen se sušenkami Mrs. Fields ohlásil bankrot a uchýlil se pod ochranu věřitelů. Podle informací americké Komise pro cenné papíry a burzy má firma na veřejném trhu obchodovaný dluh v hodnotě kolem 196 milionů USD (asi 3,5 miliardy korun). Firma nyní začala přesvědčovat věřitele, aby jí schválili plán restrukturalizace.

Nejen sušenky

Značka Mrs. Fields vznikla v 70. letech. Nyní provozuje na 390 prodejen po celých USA. Prosazuje se ale i i mimo USA. V dalších 11 zemích, například v Kanadě, Austrálii, Panamě, Mexiku, Kataru či Singapuru má kolem 80 obchodů. Vedle prodejen se sušenkami provozuje firma i na 2000 franchisových prodejen s mraženými jogurtovými výrobky pod značkou TCBY.

Nejen Mrs. Fields

Ekonomické problémy kvůli chladnoucímu americkému hospodářství nehlásí jen řetězec se sušenkami. Nedávno ohlásil plán restrukturalizace také největší světový provozovatel kaváren – Starbucks, který má i několik poboček v Česku. V USA a Austrálii celkem uzavře téměř 700 obchodů. V Evropě naopak řetězec ohlásil útok na vlaková nádraží a letiště.