dietplus® se vedle Německa chce rozšiřovat i v ČR. V plánu je Brno a České Budějovice. Na Slovensku Žilina a Bratislava.
pondělí
12.03.2012
Mezinárodní dietologická síť dietplus® cítí šanci uspět v Německu. Na tamním trhu totiž příliš podobných konceptů nefunguje.
 

Už 20. února byla v Berlíně otevřená první pobočka dietplus®. Za pomoci dietoložky bude pomáhat lidem zhubnout a radit, jak změnit stravovací návyky. "První dvě až tři pobočky v Berlíně budou patřit mně. Na další rozvoj sítě už budeme hledat franchisanty," informuje Peter Dobiáš, který má rozjezd franchisových provozoven dietplus® v Německu na starosti.

Přesto obstát na vysoce konkurenčním německém trhu nebude snadné. Existuje zde totiž zhruba 1.000 franchisových systémů. Dobiáš chce nabízet franchisové smlouvy a tím rozšiřovat řetězec hlavně díky internetu. Návratnost investice u jedné pobočky odhaduje na dva až tři roky.

Dobiáš tvrdí, že Berlín je pro start sítě ideálním místem. Jsou tam totiž menší náklady na prostor a nájem. Naopak dražší jsou ale zaměstnanci. "Podle našich studiích se investice vyplatí. Je důležité nabízet svůj produkt na ulici, kde je více obchodů. Denně by kolem pobočky mělo projít zhruba dva tisíce lidí," vysvětluje Dobiáš.