Společnost Manufaktura neprovozuje klasické franchisové pobočky. Svůj koncept rozšiřuje na bázi partnerství.
Středa
30.05.2012
Síť obchodů s přírodní kosmetikou Manufaktura jedná se třemi novými partnery. Dva z nich získala díky portálu FranchisingINFO.cz.
 

Manufaktura vyrábí tradiční českou kosmetiku, která využívá blahodárných účinků zajímavých přírodních ingrediencí, jako je karlovarská vřídelní sůl, sůl a bahno z Mrtvého moře nebo pivo a víno. "V současnosti máme rozjednané tři nové partnery, dva z nich se nám ozvali díky portálu FranchisingINFO.cz, a to v Českých Budějovicích a rakouském Innsbrucku," říká obchodní ředitel společnosti Manufaktura Petr Plazzer.

Společnost je tak nyní přítomná téměř ve všech krajských městech, kromě Olomouce, Liberce a Ústí nad Labem. Ani v těchto lokalitách se ale Manufaktura nebrání rozjezdu partnerských prodejen. Vše podle Plazzera záleží na vzájemné domluvě a komunikaci s potenciálním zájemcem o licenci.

Manufaktura úspěšně působí i na zahraničních trzích. S jejími prodejnami se lidé setkají například na Slovensku, Portugalsku nebo Japonsku. Firma by ráda expandovala i na atraktivní čínský trh. Dostat se na něj ale vyžaduje nejen tvrdé lokty. "Máme velké plány. Musím říct, že i přes dlouho trvající ekonomickou krizi u nás i ve světě jsou naše prodejní výsledky stále lepší," dodává Plazzer.