Do Subway na kávu
Na konci října otevřela síť fastfoodových restaurací Subway svou první evropskou kavárnu pod značkou Subway Café v polských Katowicích. Nedlouho poté pak další kavárna zahájila provoz v maďarském městě Ceglet. V České republice by firma chtěla otevřít stejný koncept na Moravě, v současné době tak probíhají jednání s franchisovým partnerem. Stávající restaurace se na nový koncept přeměňovat nechystá.
Restaurace Subway Café je provozována na základě stejné licence jako klasická Subway restaurace. „Podle možností pronajatého prostoru a také zájmu franchisanta můžeme restauraci upravit na Subway Café, tak jak tomu bylo například v nové restauraci v polských Katowicích,“ říká Irena Schlosserová, konzultantka rozvoje sítě Subway. V provozovně Subway Café tak zákazníci mimo klasické nabídky v podobě sendvičů najdou i rozšířenou nabídku kávových produktů a pekárenských výrobků.
V souvislosti s tím se liší i podoba nově otevíraných poboček Subway Café. Je upraven tak, aby více korespondoval s produktem, který je v nich nabízen. V restauraci Subway Café je klasický pult se sendviči a poté extra pult pro kávu a pekárenské produkty. Také design restaurace se trochu liší, připomíná více kavárnu s pohodlnými křesly a dalším vybavením.
Značka Subway se na českém trhu poprvé objevila v roce 2003, když zde otevřela první pobočku v Praze na Malé Straně. V současné době můžeme v tuzemsku najít celkem 10 restaurací, tři další jsou pak ve výstavbě. Všechny pobočky jsou v rukách franchisových partnerů.
Zobrazit v katalogu franšíz
PŘEČTI ČLÁNKY
Proč je třeba sítě neustále obnovovat?
/12.11.2025
KFC svou cestu započalo před více jak 100 lety. Jako franšíza funguje již přes 70 let. I přesto řetězec oznámil zásadní změny.
Slovenský Kaliforňan mění pohled na rychlé stravování. Zdravé bowls plné lokálních surovin míří po Brně i do dalších českých měst. Franšízanty hledá pro restaurace i foodtrucky.
Slovenská síť Mr. Kebab hledá master-franšízanta pro český trh. Detaily spolupráce a plány expanze přibližuje zakladatel značky Ľubor Lelovits.
„Pro náš růst je klíčové, abychom měli ty správné franšízanty,“ říká Michal Příhoda, výkonný ředitel Fruitisimo Group. Síť loni překonala tržby půl miliardy korun a expanduje dál.
Franšízová síť s více než 200 pobočkami se úspěšně rozvíjí v zemích Evropy. Aktuálně hledá dlouhodobé partnery pro vstup na český trh.
Nejčtenější
Jak vydělat peníze na YouTube?
/16.07.2021
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Stále více firem se rozvíjí na základě modelu franchisingové spolupráce. Zjistěte, zda již nastal čas, abyste „franšízovali“ vlastní podnikání.
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Karel Kotrba se rozhodl své manažerské zkušenosti přetavit do práce s podnikateli. Dnes vede regionální boardy franšízové sítě TAB Board. Co ho v této roli nejvíc naplňuje?
Udržet konzistentní vizuální styl u desítek poboček není snadné. Digitální nástroje pomáhají franšízám s tvorbou a správou marketingových materiálů.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...