Do Subway na kávu

Na konci října otevřela síť fastfoodových restaurací Subway svou první evropskou kavárnu pod značkou Subway Café v polských Katowicích. Nedlouho poté pak další kavárna zahájila provoz v maďarském městě Ceglet. V České republice by firma chtěla otevřít stejný koncept na Moravě, v současné době tak probíhají jednání s franchisovým partnerem. Stávající restaurace se na nový koncept přeměňovat nechystá.
Restaurace Subway Café je provozována na základě stejné licence jako klasická Subway restaurace. „Podle možností pronajatého prostoru a také zájmu franchisanta můžeme restauraci upravit na Subway Café, tak jak tomu bylo například v nové restauraci v polských Katowicích,“ říká Irena Schlosserová, konzultantka rozvoje sítě Subway. V provozovně Subway Café tak zákazníci mimo klasické nabídky v podobě sendvičů najdou i rozšířenou nabídku kávových produktů a pekárenských výrobků.
V souvislosti s tím se liší i podoba nově otevíraných poboček Subway Café. Je upraven tak, aby více korespondoval s produktem, který je v nich nabízen. V restauraci Subway Café je klasický pult se sendviči a poté extra pult pro kávu a pekárenské produkty. Také design restaurace se trochu liší, připomíná více kavárnu s pohodlnými křesly a dalším vybavením.
Značka Subway se na českém trhu poprvé objevila v roce 2003, když zde otevřela první pobočku v Praze na Malé Straně. V současné době můžeme v tuzemsku najít celkem 10 restaurací, tři další jsou pak ve výstavbě. Všechny pobočky jsou v rukách franchisových partnerů.
PŘEČTI ČLÁNKY

„Pro náš růst je klíčové, abychom měli ty správné franšízanty,“ říká Michal Příhoda, výkonný ředitel Fruitisimo Group. Síť loni překonala tržby půl miliardy korun a expanduje dál.
Franšízová síť s více než 200 pobočkami se úspěšně rozvíjí v zemích Evropy. Aktuálně hledá dlouhodobé partnery pro vstup na český trh.
Franšízová síť UGO sází na inovace, vyváženou nabídku a partnery zapojené do každodenního provozu. Růst obratu o 160 % odráží stabilní rozvoj sítě.
Jak si vede Coffeeshop Company od doby, co si vzala vedení nazpět centrála ve Vídni? Díky nižším nákladům chce oslovit nové franšízanty a rozšířit síť v zemích V4.
Franšízový koncept BodyBody spojuje moderní technologie a zdravý životní styl. Zájemcům otevírá možnost rozjet vlastní studio i v menších městech.
Nejčtenější

Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Značka DepilConcept staví na opakované návštěvnosti a šetrné depilaci bez bolesti. Salony má už v Praze, Brně i Zlíně a dále roste.
„Prodávající by měl oslovovat kolemjdoucí a být přátelským průvodcem prodejem. Na tom je náš byznys postavený,“ říká master-franšízant Tiroler pro ČR Adam Červenka.
Aktuální dění kolem McDonald´s a KFC ukazuje, že potenciál pro rozvoj mají menší města se strategickou polohou. Ve Znojmě nedávno otevřeli pobočky hned vedle sebe.
Opustila kancelář, aby se naplno věnovala vzdělávání. Dnes Veronika Bubeníková vede úspěšnou pobočku Školy Populo v Olomouci a pomáhá dětem i dospělým k lepším výsledkům.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...