V ČR je v provozu přes 25 fitness center Contours. Drtivá většina je v rukou franchisantů.
Čtvrtek
19.09.2013
Franchisové síti Contours zbývá obsadit ještě 7 větších měst v Česku. Na Slovensku chce zabrat všechna krajská.
 

Fitness centra, která jsou přímo uzpůsobená potřebám žen, se stejně jako ve světě stala u nás velmi oblíbená. Důkazem je i franchisová síť Contours, kterou provozuje společnost Alfréd. Ta už dokázala obsadit většinu velkých měst v Česku a začala se zaměřovat na ta menší. Nově se tak fitness studia Contours objevila v Kroměříži a Jirkově.

Za cíl si vytyčila firma Alfréd taková města, v nichž žije méně než 30 tisíc obyvatel. Jestli však franchisu prodá, záleží na nájmu. „Preferujeme zájemce, kteří vlastní nemovitost, ve které by bylo vhodné centrum Contours provozovat. Pokud takoví nejsou, pak franchisovou licenci dáme těm, kteří získají v dobré lokalitě nízký nájem,“ dodává Ondřej Velc, jednatel firmy Alfréd. Ale ani města nad 30 tisíc obyvatel nemá společnost obsazena všechna. Jedno místo zůstává ještě v Brně a fitness centra Contours ještě scházejí v Mladé Boleslavi, Třinci, Děčíně, Teplicích, Jablonci nad Nisou, Třebíči a Táboře.

Na nezájem o franchisovou licenci Contours si firma Alférd nemůže stěžovat. Problémem jen zůstává nedostatek financí u případných zájemců. Do konce roku by firma ještě ráda prodala tři franchisové licence na fitness centrum a otevřela vlastní klub v Praze. Plány má i pro Slovensko. „Letos jsme otevřeli dva kluby, v Banské Bystrici a Žilině. Naším cílem je zde pokrýt veškerá krajská města,“ doplňuje Ondřej Velc.