Franchisantem Systému asistovaného hubnutí se může stát pouze ten, kdo má příslušné vzdělání v oblasti nutriční terapie.
pondělí
01.09.2014
Systém asistovaného hubnutí představuje podle Lenky Náměstkové zcela jiný přístup k redukci váhy. Proč se rozhodla vytvořit franchisovou síť prozrazuje v Rozhovoru týdne.
 

Na českém trhu působí řada značek, které pomáhají klientům s redukcí váhy. Čím je Systém asistovaného hubnutí odlišný?

Systém asistovaného hubnutí úplně staví na hlavu opravdu velké množství zažitých dietetických tvrzení včetně toho, že je nutné omezit stravu a cvičit. Ani jedno není třeba, natož aby to byla nutnost. Systém asistovaného hubnutí je biochemie v praxi. Naprosto vyvrací 50, 60 let stará dogmata, která se sice neustále opakují, ale bohužel ani tím se nestanou pravdou. A na tato nepravdivá tvrzení pak doplácejí lidé, protože se snaží dodržovat všechny ty poučky, ale jejich vlastní těla chátrají. Systém asistovaného hubnutí je průvodcem k navrácení zdraví do těl klientů.

Proč jste si pro rozvoj sítě zvolila cestu franchisingu?

Franchising je nejvhodnější forma, protože terapeut pracující Systémem asistovaného hubnutí není žádný pracovník! Stává se podnikatelem, který si sám rozhoduje o tom, jak své peníze využije, využívá předností franchisy, ale je si svým pánem. Jsme elitou diplomovaných nutričních terapeutů a naše vzdělání naprosto převyšuje klasický průměr, protože franchisant je nucen se i nadále vzdělávat a neustrnout na dosažené úrovni.

Jaké plány máte v České republice a na Slovensku? Kolik poboček podle Vás na těchto dvou trzích najde své místo?

Podle našich analýz, máme v České republice místo pro 88 franchisantů. Na Slovensku by pak mělo působit 25 franchisantů. V současné době má Systém asistovaného hubnutí na tuzemském trhu čtyři pobočky. Tři z nich, ve Vrchlabí, v Mariánských lázních a v Praze, jsou v rukách franchisových partnerů. V Nymburce je pak v provozu jedna vlastní pobočka.

Jak vypadá ideální franchisant Systému asistovaného hubnutí?

Po zkušenostech, které jsme během času získali, protože nynější franchisanti jdou do ověřeného prostředí, tak rozhodně musí být průbojný, v každém případě komunikativní, empatický a schopný spolupracovat. Je třeba si uvědomit, že i když je franchisant velmi centrálou podporován, tak musí prokázat svou iniciativu.

Jaké jsou podmínky, kromě příslušného vzdělání, pro získání franchisové licence?

To vzdělání je nejdůležitější. Franchisu Systému asistovaného hubnutí nemůže získat nikdo, kdo nemá příslušné vzdělání, protože k nám chodí nemocní lidé a terapeut musí vědět, jak má vypadat dieta s Crohnovým onemocněním, celiakií či warfarinem. Jinak není třeba nic jiného, vše ostatní se řeší v součinnosti s franchisorem.

Jakou podporu od Vás franchisový partner získá?

Může se spolehnout na spolupráci při vyhledávání vhodných prostor, know how ověřené funkční firmy, propracované metody způsobu vedení klientů. Mimo kompletního provozního manuálu získá i hotové marketingové postupy, zpracované materiály jako například karty klientů, doplňkové tabulky měření, tzv. bílé a zelené pokyny nebo neustále aktualizované recepty ke snížení nadváhy. Samozřejmostí jsou pak webové stránky s vysokou mírou hledanosti.