Čtvrtek
04.12.2014
Franšíza Fitness food menu se zdravě šíří po Česku, Slovensku a poohlíží se po Polsku.
 

Každý den zdravé jídlo přímo na míru. Takové objednávky vyřizuje společnost Fitness food menu se svým stejnojmenným franšízovým konceptem. Během čtyř let se podařilo do dnešního dne zprovoznit už 11 výrobních franšízových jednotek, které obsluhují města po celé České republice. Brzy by mělo přibýt 12. v Karviné.

Posledním městem, kde jsme otevřeli franšízovou výrobní pobočku, se stala Karviná, díky níž budeme obhospodařovat další 4 města. Z 12 míst, kde vyrábíme jídlo pro Fitness food menu, pokrýváme 50 měst v České republice,“ dodává jednatel společnosti Tomáš Volf. Nejbližší prioritou pro firmu je získat franšízové partnery v Jindřichově Hradci a Humpolci a v severních Čechách.

Největším úspěchem pro letošní rok bylo pro Fitness food menu vstup na slovenský trh, kde master-franšízový partner otevřel vlastní pobočku v Bratislavě a obhospodařuje mimo hlavní město také Senici, Trnavu a Malacky. „Slovenský master-franšízant už našel prvního franšízanta, který otevřel výrobu jídel v Žilině,“ říká Tomáš Volf. Slovenští zákazníci tak mohou využívat zdravého jídla od Fitness food menu už v 10 městech.

Jednatel Tomáš Volf si všímá špatných legislativních podmínek v Česku, které ovlivňují i jeho podnikání. „Nejhůře je zde podchyceno průmyslové vlastnictví, kdy naše produkty kopírují konkurenční firmy, aniž by byly nějak sankciovány,“ říká Tomáš Volf. I přesto se firma stále snaží být o krok napřed. Letos například přepracovala své receptury, už nabízí více jak 750 jídel.

Brzy by mohli jídla Fitness food menu jíst i zákazníci z Polska. Tam se firma rozhodla po Česku a Slovensku rozšířit své služby. V současné době jedná s podnikateli o master-franšízové spolupráci na polském trhu. „Chtěli bychom zde na začátku příštího roku odstartovat spolupráci přípravou výroby jídla pro první pobočku,“ uzavírá pro Franchising.cz Tomáš Volf.