Burgery mění strategii

Jedním, z kroků, které by značce McDonald´s měly dopomoci k dosažení cílů je převod zhruba 3500 restaurací do franšízy. Toho by měla síť dosáhnout do konce roku 2018. Momentálně provozuje McDonald´s po celém světě 81 % svých restaurací jako franšízy, po dokončení převodu by tento podíl měl dosáhnout 90 %. V nejbližší době, během roku 2016, by se mělo do rukou franšízantů dostat 1500 fastfoodů.
Co se týče snižování nákladů, k čemuž jistě přispěje i výše zmíněná změna, má americký gigant také jasné představy. Přibližně 300 milionů by chtěla ušetřit, a to do roku 2017. Vše půjde ruku v ruce s plánovanou reorganizací pobočkové sítě, stejně tak jako se změnou organizační struktury celé společnosti.
Zatím naposledy rozšířil řetězec fastfoodů počet svých restaurací na konci minulého roku. V pořadí 95. restaurace byla otevřena v Brně v Avion Shopping parku. Loni také firma rozjela koncept menších jednotek tzv. Satelite, které byly otevřeny v pražských Štěrboholích, v OC Harfa a ještě v Jihlavě. Letos se zatím s další podobnou jednotkou nepočítá. „K restauraci typu Satelite musíme totiž mít nejen vhodnou lokalitu, ale navíc daná lokalita musí být v dostatečné blízkosti mateřské restaurace,“ říká ředitelka komunikace společnosti McDonald´s Zuzana Svobodová s tím, že tato jednotka samostatně nestojí, ale vždy spadá pod „normální“ restauraci.
PŘEČTI ČLÁNKY

Světová franšízová síť do roku 2025 vstupuje s technologickými novinkami a pokračuje v růstu sítě.
Franšízing způsobil revoluci v globálním podnikání tím, že umožnil rychlou expanzi s osvědčeným obchodním modelem. Objevte největší franšízové sítě, které formují průmyslová odvětví po celém světě.
McDonald´s jde zákazníkům blíž i do menších měst a rádi by našli nové franšízanty. Čím chtějí aktuálně zákazníky oslovit?
Soutěž každoročně oceňuje úspěšné franšízové koncepty, které splňují Etický kodex franšízingu. Které letos uspěly?
V roce 2023 u nás otevřel jeden ze světově nejznámějších franšízových řetězců fast foodu šest nových restaurací. Jaké mají další byznysové plány?
Nejčtenější

Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Radka Vajo vede úspěšnou pražskou pobočku Century21 ve Zlatnické ulici v Praze. Jak se jí povedlo rozjet vlastní franšízu?
V samotném franchisingu je několik základních pojmů, které by měl znát každý, kdo se o tento způsob podnikání alespoň trochu zajímá.
Franchisové systémy je možno rozdělit podle různých kriterií, mimo jiné druhu know-how, druhu hospodářské činnosti či způsobu organizace systému.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...