Parfumerie Beauty Cosmetics se může doplnit nebo může doplnit nabídku jako oděvy, kožené doplňky, bižuterie, květinářství, dárky a jiné.
Úterý
29.09.2015
Vstup na Slovensko láká další značku z Polska. Nevylučuje však ani expanzi k nám.
 

Společnost Beauty Cosmetics, která na polském trhu působí od roku 2006, očekává, že ještě letos u našich slovenských sousedů otevře čtyři pobočky svých parfumérií. Postupem času by se firma chtěla dostat na standard v tempu otevírání poboček, který platí v domácím Polsku. „Momentálně funguje v naší síti okolo 115 franšízových poboček, tři pak máme vlastní. Průměrně otevíráme jednu až dvě pobočky měsíčně,“ prozradil Piotr Janczak, generální ředitel Beauty Cosmetics.

V Polsku trh „rozlévaných“ parfémů neustále roste. I z tohoto důvodu se značka rozhodla expandovat se svými parfumeriemi do okolních zemích. „Slovensko a i Českou republiku jsme si vybrali nejen kvůli naší územní blízkosti, což má vliv na ceny dopravy, ale zejména kvůli jejich ekonomické atraktivitě, která je pro nás nemalá,“ vysvětluje Janczak důvod, proč se firma rozhodla pro vstup na tyto dva trhy.

Zájemce o otevření vlastní pobočky sítě Beauty Cosmetics se musí připravit na investici ve výši zhruba 4000 eur. Jak firma avizuje, k návratu této investice dochází běžně během dvou až pěti měsíců. „Od našich franšízantů nevybíráme žádné další poplatky. Ani licenční, ani franšízové, ani marketingové. Nepožadujeme ani nějaké velké zkušenosti z oboru, v rámci konceptu máme již postupy vypracovány a jsme schopni je našim partnerům předat,“ doplňuje Piotr Janczak s tím, že pobočky mohou mít podobu nejen klasických kamenných obchodů, ale také prodejních stánků například v nákupních centrech.

V prodejnách Beauty Cosmetics se parfémy prodávají na mililitry, proto se klient sám může rozhodnout pro množství, které chce koupit. Může přizpůsobit náklady ke svým finančním možnostem. Kromě toho všechny voňavky mají stejnou cenu. Díky tomu se klient může soustředit na výběru vůně, protože nemusí počítat, na který parfém má.


Populární na fóru