Trampolínové herny v Evropě?

Sky Zone patří mezi TOP 50 franšíz v Americe. Čítá více než 100 franšízových poboček v USA, Austrálii, Kanadě, Mexiku, Chile, Kuvajtu, Saúdské Arábii a Británii.
pondělí
16.01.2017
Zábavu spojuje s fitness a trampolíny proměnila v byznys. Americká franšízová síť Sky Zone hledá nové partnery v dalších částech světa včetně Česka.
 

Sport může být legrace a v zábavním parku mohou děti i dospělí posilovat a zlepšovat si kondici. Této skutečnosti využil při podnikání Američan Rick Platt, který založil v roce 2004 první trampolínovou hernu na světě pod názvem Sky Zone a označil ji za centrum "zdravé zábavy." Z jeho koncepce se stal mezi Američany hit. Během 6 měsíců provozu se vrátila majiteli vstupní investice do první trampolínové herny. Po dvou letech otevřela značka svou první franšízovou pobočku v St. Louis.

Základní strategií rozvoje konceptu Sky Zone je dobývání nových zemí a trhů poskytováním franšízových licencí. Firma působící na pomezí fitness a zábavy hodlá dále expandovat, a hledá proto opět vhodné partnery pro rozšíření franšízové sítě i v Evropě. Kdo získá v jednotlivých zemích licenci, bude mít výhradní zastoupení a právo na rozvoj značky na celém území. Pobočky bude muset budovat za pomoci vlastních investic. Ideálním místem jsou například obchodní centra, optimální velikost parku je od 1500 do 3000 m2.

Nové partnery čeká úvodní školení v Los Angeles

Součástí plánu pro rozvoj franšízy je přitom pro nové partnery povinnost zahájit provoz určeného počtu poboček. Standartní balíček podpory by poté měl franšízantovi pomoci při nákupu, výrobě a instalaci trampolín a dalšího zařízení. K tomu jim bude přidělen dohled na celou finanční stránku podnikání. Investice na rozvoj sítě Sky Zone činí asi 1-2 milióny USD.

"Nejdůležitější součástí naší podpory bude trénink, který trvá až 2 týdny a je organizován v Los Angeles. Školení pokrývá všechny aspekty podnikání - systém, jeho údržbu a kontrolu, marketing a reklamu," uvedl generální ředitel společnosti SHR (zastupuje Sky Zone v daném regionu) William Edwards.

Sky Zone je známá po celém světě jako vůbec první společnost, která otevřela zábavní park s trampolínami uvnitř v budově. Jedná se o největší řetězec tohoto typu v USA a patří mezi TOP 50 značek amerického franšízového systému (podle průzkumu prováděného společností Franchise Business Review). Přitahuje různorodé klientské skupiny (děti, dospělé, rekreační i aktivní sportovce) a nabízí celou řadu aktivit - trampolíny, basketbal, volejbal a vybíjenou, které se hrají na hřišti postaveném z trampolín. V parku lze využít i zóny pro volné skoky a bazény s molitanem namísto vody. Nedocenitelný je kromě jiného na trampolínách fakt, že při fyzické námaze a cvičení šetří pohybový aparát, takže jsou vhodné i pro lidi trpící nadváhou.