Káva bohémů putuje do světa

Identifikovat a používat zdroje nejkvalitnější kávy na světě, takový je hlavní podnikatelský záměr společnosti PJ’s Coffee of New Orleans. Využívá k tomu specialisty z celého světa, svým zákazníkům značka nabízí širokou škálu horkých, ledových a mražených kávových nápojů s použitím nejvyšší kvality zrn kávy Arabica (asi 1 % celosvětové produkce tohoto druhu kávy). Sortiment kavárenských provozů a obchodů doplňují bio čaje, pečivo k snídani a zdravé občerstvení během dne.
Společnost založila před takřka 40 lety Phyllis Jordan, průkopnice v kávovém průmyslu. Ve městě, které bylo kolébkou jazzu i domovem bohémů. Prostřednictvím svého podniku se od počátku snažila dokázat, že pečlivý výběr kávových zrn, jejich způsob pražení a vášeň pro kavárenský styl života je jistou cestou k úspěchu. Slavná ledová káva z New Orleans je vyráběná speciálním způsobem, který výrazně snižuje její kyselost.
Kdo si troufne na 5 kaváren?
Koncem loňského roku PJ’s Coffee of New Orleans otevřela první pobočku ve Vietnamu, kde se značka rozšiřuje prostřednictvím master-franšízy. V následujících letech by mělo v síti příbýt ještě dalších 10 provozoven v jihovýchodní Asii. Globalizace společnosti má podle plánů přinést nové pobočky i do Evropy a dalších částí světa. Nejčastěji se kavárny nacházejí v hotelech, univerzitních kampusech, na letištích, stadionech, v obchodních centrech.
Pro zájemce o licenci pro Českou republiku platí podmínka najít možné atraktivní místo či nemovitost. Noví spolupracovníci PJ’s Coffee of New Orleans by si měli být vědomi hodnoty značky a mělo by jít nejlépe o silně marketingově orientovanou společnost se zkušenostmi s gastronomií. Pro získání exkluzivní licence pro celou zemi je nutná počáteční investice dva miliony dolarů, udělení povolení se podmiňuje otevřením 5 kaváren o velikosti od 150 čtverečních metrů. Centrála poté umožňuje další 3 možnosti spolupráce včetně pojízdného Trucku.
Zobrazit v katalogu franšíz




















PŘEČTI ČLÁNKY

Franšízy v oblasti gastronomie nejsou ničím novým. Přesto je koncept Hey Foods v mnoha ohledech od provozování tradiční restaurace dost odlišný.
Franšíza 360pizza nabízí rebranding stávajícím gastro provozovnám. Jak změna pomůže efektivitě podnikání vysvětlí Markéta Krejčíková, manažerka pro rozvoj.
Franšíza Bageterie Boulevard vyrostla spolu s Crocodille na rekordních 1,6 miliardy obratu. Po covidových letech je zpět na předních pozicích mezi fastfoodovými řetězci.
„Nyní se zaměřujeme na bistro, kde chceme pizzy odbavovat do 7 minut,“ říká zakladatel franšízové sítě Vosíme.cz Richard Halmazňa.
Špagetka je franšíza s čerstvými těstovinami, kávou a zmrzlinou. Má originální receptury i způsob lokace trucků. Jak tento koncept funguje v praxi?
Nejčtenější

Pokud se Vám při vyslovení slova franšízing vůbec něco vybavuje, je to skvělé!
Další franšíza vstoupí do konkurence amerických fastfoodových značek a první pobočka vznikne v Praze. Co nového se dá do byznysu s burgery přinést?
Dánská značka City Calendar míří na český trh a hledá partnery pro expanzi. Zaměřuje se na tvorbu, výrobu a distribuci originálních lokálních adventních kalendářů s vouchery.
Franšíza s pracovními oděvy je na trhu už více jak 5 let. Petra Tománková, manažerka pro rozvoj, přibližuje, pro jaké podnikatele je koncept vhodný.
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...