Letos až 10 Burger Kingů
Společnost Jídelní a lůžkové vozy, která prostřednictvím firmy BK Team provozuje historicky druhý Burger King v Česku na pražském hlavním autobusovém nádraží Florenc, chce letos otevřít až deset nových fast-foodů této americké značky. "Nevyhýbáme se i dalším příležitostem na trhu," uvedl šéf této společnosti Bohumír Bárta pro agenturu Mediafax. Doplnil, že společnost hodlá otevřít další provozovny nejen v nákupních centrech, ale také u silnic a na dalších frekventovaných místech, jako jsou hlavní městské třídy.
AmRest postupuje licenci ČD
Polská společnost AmRest tak postoupila licenci, kterou získala na provozování Burger Kingů v Česku na společnost spojenou s Českými drahami. "Vzhledem k tomu, že jsme ve sdružení cateringových železničných firem, které podnikají v dopravě a naši partneři provozují Burger King v Německu, Anglii, v Holandsku a výsledky jsou velice dobré, protože styl rychlého občerstvení je přesně pro cestující, proto jsme otevřeli Burger King na Florenci," vysvětlil obchodní politiku firmy Bárta. V nejbližší době se otevřou ještě dvě restaurace – na Hlavním vlakovém nádraží v Praze a v Letňanech.
Burger King dohání
Burger King, který ve světě provozuje mna 11.000 fast-foodů, vstoupil na český trh jako poslední ze silné fast-foodové trojky. Pokud chce své rivaly dohnat, musí významně šlápnout na plyn. McDonald´s má téměř 80 provozoven, Subway přes deset.
Zobrazit v katalogu franšíz
PŘEČTI ČLÁNKY
Proč je třeba sítě neustále obnovovat?
/12.11.2025
KFC svou cestu započalo před více jak 100 lety. Jako franšíza funguje již přes 70 let. I přesto řetězec oznámil zásadní změny.
Slovenský Kaliforňan mění pohled na rychlé stravování. Zdravé bowls plné lokálních surovin míří po Brně i do dalších českých měst. Franšízanty hledá pro restaurace i foodtrucky.
Slovenská síť Mr. Kebab hledá master-franšízanta pro český trh. Detaily spolupráce a plány expanze přibližuje zakladatel značky Ľubor Lelovits.
„Pro náš růst je klíčové, abychom měli ty správné franšízanty,“ říká Michal Příhoda, výkonný ředitel Fruitisimo Group. Síť loni překonala tržby půl miliardy korun a expanduje dál.
Franšízová síť s více než 200 pobočkami se úspěšně rozvíjí v zemích Evropy. Aktuálně hledá dlouhodobé partnery pro vstup na český trh.
Nejčtenější
Jak vydělat peníze na YouTube?
/16.07.2021
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Stále více firem se rozvíjí na základě modelu franchisingové spolupráce. Zjistěte, zda již nastal čas, abyste „franšízovali“ vlastní podnikání.
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Karel Kotrba se rozhodl své manažerské zkušenosti přetavit do práce s podnikateli. Dnes vede regionální boardy franšízové sítě TAB Board. Co ho v této roli nejvíc naplňuje?
Udržet konzistentní vizuální styl u desítek poboček není snadné. Digitální nástroje pomáhají franšízám s tvorbou a správou marketingových materiálů.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...