CrossCafe myslí na zákazníky i ekologii
Původem český franšízový koncept otevřel za 11 let svého fungování zhruba 30 kaváren. Letošní rok tak byl ve znamení budování pevnějších základů sítě, aby vše fungovalo tak, jak má a podnikání pod touto značkou bylo pro franšízanty co nejatraktivnější. To však síti nezabránilo v růstu prostřednictvím nově otevíraných poboček, i když z hlediska hledání zaměstnanců to v dnešní době není úplně nejjednodušší. Svůj podíl na tom má i rekordně nízká nezaměstnanost v Česku, se kterou se již delší dobu potýká celá řada firem.
Do budoucna však vedení firmy věří, že v častějším otevírání nových kaváren bude CrossCafe pokračovat. Zájemci, kteří tak mají chuť stát se součástí této franšízové sítě, která bez problémů konkuruje i takovým globálním gigantům jako je Starbucks nebo Costa Coffee, se mohou na vedení společnosti obracet. Připraveni musí být ochotní investovat zhruba 2,7 milionu korun. Konečná částka však souvisí se stavební náročností úpravy prostoru pro otevření kavárny. Uvedená investice tak čeká na ty, co se rozhodli otevřít franšízovou pobočku v nových prostorách, kde doposud podobný provoz nebyl.
CrossCafe však nabízí i další možnosti, jak se mohou podnikatelé stát jeho franšízanty, často s nižšími počátečními náklady. A to otevřením franšízové pobočky v již existující kavárně, nebo rozšířením současného provozu o franšízu této značky. Pokud budoucím franšízovým partnerům, se kterými se rozhodne vedení CrossCafe spolupracovat, chybí část vlastního kapitálu na rozjezd podnikání, může jim poskytnout půjčku až do výše 50 % celkové částky investice, a to se splatností až na 5 let.
Ne plastům
Nejen rozvoj pobočkové sítě je cílem CrossCafe. Myslí také na zákazníky. A to zejména nesutálým rozšiřováním nabídky produktů. Kromě kvalitní kávy si tak mohou návštěvníci vychutnat i sladké dorty, hlad mohou zahnat slanými specialitami či zdravým čerstvým salátem. Jak ředitel provozu Luboše Martínek upozorňuje, zejména letošní říjen byl ve znamení zařazování novinek do sortimentu.
V dnešní době velmi často rezonuje ve společnosti téma ekologie, ani síť CrossCafe k němu není lhostejná. V červnu letošního roku se připojila k iniciativě Ministerstva zemědělství nazvané #dostbyloplastu, jejímž cílem je snížit objem plastového odpadu. Nápoje a některé pokrmy uvnitř kavárny CrossCafe jsou tak servírovány v porcelánu či ve skle, salát Superfood je podáván ve zcela kompostovatelném boxu. Brčka jsou jen na vyžádání. Obsluha kavárny také zákazníkům připraví kávu do jejich vlastních přinesených nádob, když si navíc zakoupí hrnky, tumbler či termo hrnek s logem CrossCafe, získají vždy 5 Kč slevu na svou kávu. „Uvědomujeme si, že pokud má dojít k nějaké výraznější změně, musíme nejdříve začít sami u sebe. Náš personál se již nyní účastní pravidelných školení ohledně ekologického chování, aby mohl předávat toto poselství dále zákazníkům,“ uvedl při podpisu dohody s Ministerstvem zemědělství Alex Kral, ředitel společnosti Cross Cafe Original.

PŘEČTI ČLÁNKY

„Franšízová síť kaváren CrossCafe umí pomoci těm, kteří chtějí začít kavárenský byznys,“ říká ředitel společnosti Mgr. David Štangler.
Franšíza CrossCafe během prvního půl roku dále expandovala. Mimo jiné otevřela již osmou pobočku v Plzni, jejíž součástí je i koncept CrossShop.
Tak nějak by se dal popsat rozvoj franšízové sítě CrossCafe na konci letošního roku. Nové kavárny mají v Plzni i Hradci Králové.
Mít vlastní kavárnu je snem mnoha lidí toužících po podnikání v gastronomii. S franšízou není tento sen nesplnitelný, třeba díky CrossCafe.
Absence zahraničních turistů, studentů i lidí z kanceláří, to vše přimělo franšízový koncept CrossCafe uzavřít všechny pražské kavárny. V regionech se chce rozvíjet dál.
Nejčtenější

Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Radka Vajo vede úspěšnou pražskou pobočku Century21 ve Zlatnické ulici v Praze. Jak se jí povedlo rozjet vlastní franšízu?
Světová franšízová síť do roku 2025 vstupuje s technologickými novinkami a pokračuje v růstu sítě.
V samotném franchisingu je několik základních pojmů, které by měl znát každý, kdo se o tento způsob podnikání alespoň trochu zajímá.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...