Franšízy s topnými foliemi v každém kraji

Licence i materiál / Vstupní poplatek do sítě Maxeco se pohybuje okolo 50 tisíc korun v závislosti na velikosti vybraného regionu a jeho počtu obyvatel. Celková investice do podnikání pod touto značkou včetně vybavení pobočky a prvního naskladnění přijde franšízanta na zhruba 750 tisíc korun, dle velikosti pobočky a jejího skladu.
pondělí
10.12.2018
Nízké pořizovací i provozní náklady jsou výhodami konceptu Maxeco. Na trh přinesl inovativní způsob vytápění nejen rodinných domů skrze speciální tepelné folie.
 

V současné době má síť Maxeco 3 franšízové pobočky a jednu vlastní v Brně. Jejich prostřednictvím zatím dokáže obsloužit všechny zájemce, kteří chtějí své nemovitosti efektivně vytápět s využitím nové moderní technologie. Cílem společnosti, která funguje od roku 2015, je však ve spolupráci s franšízovými partnery vytvořit síť poboček s nabídkou úsporného vytápění pod značkou Maxeco na území celé republiky.

Lokalitami, které má vedení firmy momentálně v hledáčku, jsou Střední Čechy a také naše hlavní město. „V dnešní době je situace s hledáním franšízantů v našem oboru složitější. Stojí za tím podle mého soudu i rekordně nízká nezaměstnanost,“ říká zakladatel a majitel konceptu Jaroslav Kubiesa s tím, že v brzké době firma s největší pravděpodobností vybuduje vlastní pobočku, kterou po dokončení případně předá do rukou zájemců o licenci.

Zajímavou příležitostí je franšíza Maxeco podle Jaroslava Kubiesy i pro stavebnické firmy, které se chtějí orientovat na unikátní technologii, jenž je zároveň konkurenceschopná, a oslovuje podle vedení společnosti téměř všechny druhy investorů a stavebníků. Výhodou pro potenciální franšízanty jsou kontakty v oboru – na projektanty, developery, stavební firmy. Naopak v oboru stavebnictví či elektro franšízanti mít žádné zkušenosti nemusí. Každý z nich projde kompletním školením, ať už půjde o investora, či franšízanta, který se bude podílet přímo i na provozu franšízy.

Jaro, léto, podzim i zima

O příliv zakázek se podnikatelé, kteří se rozhodnou fungovat pod značkou Maxeco, obávat nemusí. Díky celostátnímu marketingu, který společnost realizuje, se jí každý den ozývá hned několik potenciálních klientů. „Denně zaznamenáváme zhruba 2 až 5 poptávek po našich řešeních. Získané zakázky pak přerozdělujeme mezi pobočkami tak, aby odpovídaly lokalitě, ve které působí,“ poznamenává Kubiesa.

Možná by se mohlo zdát, že podnikání v oboru stavebnictví by mohlo být sezónní, není tomu tak. Vzhledem k tomu, že veškeré realizace zakázek probíhají uvnitř zákazníkových objektů, není práce nijak ovlivněna počasím. Určité výkyvy v četnosti poptávek zaznamenává Maxeco jen po čas letních měsíců. Práce na projektech jsou však naplánovány tak, aby probíhaly během celého roku.

A jak celý systém vytápění Maxeco funguje? Infračervené záření sálá na neomezené ploše topný systém společnosti Maxeco, který kromě peněz šetří podle svých výrobců i lidské zdraví. Má totiž zároveň protiplísňové a antibakteriální účinky. Energie vyráběná topným systémem dopadá na ohřívaný předmět či místo bez časového prodlení, a se zanedbatelnými ztrátami. Dochází proto k rychlému navození pocitu tepla, a zároveň se přitom šetří spotřebovaná elektrická energie. Topení má široké využití pro rodinné domy, průmyslové a hospodářské stavby, nevyjímaje terária a voliéry.


Efektivní podnikání / Se svými franšízovými partnery uzavírá společnost Maxeco na 5 let. Po celou tuto dobu zaručuje franšízantům exkluzivitu na poskytování služeb v jimi zvolené lokalitě. Také díky tomu mohou počítat s poměrně rychlou návratností jejich investice, a to přibližně do jednoho roku.