Služby pro každého / V očích většiny veřejnosti jsou depilační služby poskytované kosmetickými salony často otázkou luxusu. Depil Concept však tento mýtus boří. Jeho pobočky po celém světě si totiž zakládají na dostupnosti svých služeb.
Pátek
06.12.2019
Franšíza Depil Concept posiluje své postavení ve východní Evropě. Otevírat depilační studia chce i u nás. Jak těžké je získat její licenci?
 

Poskytovatelů kosmetických služeb je na trhu v současné době celá řada a prosadit se v takové konkurenci může být pro začínajícího podnikatele náročné. Zvlášť, mají-li v plánu vybudovat stabilní síť za využití nejmodernějších metod a technologií. A právě takovou příležitost nabízí zájemcům z Česka původem portugalská franšíza Depil Concept specializující se na depilaci a fototerapii. Uspět umožňuje i investorům, jež jsou v kosmetické branži nováčky.

Vstoupit na tuzemský trh chce značka vstoupit prostřednictvím master-franšízového partnera, jehož úkolem bude nejen otevřít historicky první kosmetické studio Depil Concept u nás, ale hlavně rozšířit síť po celé zemi. A právě to, co dělá jejich nabídku atraktivní – podnikatel, který si pořídí master licenci, se může díky svému nasazení dočkat vyšších zisků, než tomu bývá u jednotlivých franšíz. Na začátku však musí počítat s vyšší investicí.

Licenční poplatek, jež master-franšízantovi zaručí exkluzivitu na předem smluvené území, začíná na 50 tisících eur. Jeho konečná výše závisí na velikosti zvolené lokality. Náklady spojené s otevřením salonu Depil Concept se pohybuje od 26 do 34 tisíc eur. Na držitele licence pak čekají i pravidelné měsíční poplatky, za první kosmetické studio zaplatí 250 eur měsíčně, za každé další pak 50 eur. Franšízor Depil Concept si je vědom, že podnikání musí přinášet zisky. Také proto, jak říká, byla její obchodní koncepce navržena tak, aby umožnila dosažení ziskovosti od prvního měsíce provozu, což v případě franšízových sítí nemusí být vždy pravidlem.

Pro zájemce o zisk master-licence připravila centrála Depil Concept důkladné školení, které předchází samotnému otevření jeho první pobočky. Jeho absolvování je nezbytné pro osvojení všech dovedností potřebných k úspěšnému rozšiřování a řízení franšízové sítě. Po zahájení provozu a v průběhu celé spolupráce se pak může partner spolehnout na pomoc poskytovatele licence, například při výběru a školení zaměstnanců a franšízantů, při akvizici nových klientů či v oblasti zákaznického servisu a prodeje. Samozřejmostí je pak také pomoc s marketingem, a to jak na celostátní, tak i lokální úrovní prostřednictvím speciálně vytvořených marketingových materiálů.


Ambice a elán / Jaký by měl být master-franšízant Depil Concept? Určitě mu nesmí chybět dynamika a ambice, které mu pomohou v rozvoji sítě na celém území ČR. Zkušenosti s franšízingem, řízení firmy či praxe z oblasti kosmetických služeb.