Byznys pro franšízanty i v létě

Naživo i na síti / Rok 2021 bude pro síť Brick By Brick ve znamení konsolidace a udržení stávajících poboček. I nadále se chce vedení konceptu zaměřit i na online produkty.
pondělí
24.05.2021
Vzdělávací franšíza Brick By Brick bude letos díky novým zájemcům o licence dál růst. Na čem vydělávají franšízanti během prázdnin?
 

Přechod do online fungování v co největší možné míře a komunikace s klienty prostřednictvím všech dostupných kanálů. To je podle Branch managera vzdělávací franšízy Brick By Brick Braňo Peľaka tím nejdůležitějším, co je potřeba zajistit pro překonání krize, kterou nejen vzdělávacím školám způsobila pandemie COVID-19. Většině franšízantů Brick By Brick se zatím v této těžké zkoušce podařilo obstát, během letošního roku se navíc síť rozroste o minimálně jednu další pobočku, a to ve východočeském Rychnově nad Kněžnou. Smutným faktem je, že někteří franšízanti museli svou činnost ukončit.

V současné době na tuzemském trhu působí 5 franšízových center, které klienti najdou v Praze, Mladé Boleslavi, Písku, Liberci a Zlíně. Franšízanti v těchto městech pomáhají svým malým studentům od 3 do 10 let prohloubit znalosti v oblasti technologií a vědy. To vše prostřednictvím snad všemi dětmi oblíbené stavebnice Lego. „Krize nám ukázala, že je třeba bojovat za vzdělávání dětí a že náš koncept dává smysl. Světlá budoucnost každé země je postavená na vzdělaných lidech. Proto když není vzdělávání prioritou pro stát, jsme tu my,“ říká Braňo Peľák s tím, že i když jsou volnočasové aktivity dětí stále omezovány, poptávka pro franšízových licencích Brick By Brick je zhruba stejná jako před nástupem koronavirové krize. Pro franšízora je dobrou zprávou zejména to, že v poslední době se o licence hlásí zejména nadšenci, kteří vnímají podnikání s franšízou Brick By Brick zejména jako poslání, byznys je až na dalším místě.

Šance na prázdninový zisk

Jako držitel master-franšízové licence pro Českou republiku společnost EMPIRE CZ pro své partnery připravila online produkt, který franšízanti využijí zejména v době, kdy vláda, nebo případně hygiena zavře jejich pobočku. Kroužek pak probíhá online ve virtuální třídě. Každé dítě má svou stavebnici, kterou si mohou buď od franšízanta zakoupit, nebo půjčit. Projekt je momentálně v pilotní fázi.

Momentálně v Česku již probíhá rozvolňování protiepidemických opatření, které znamená i návrat dětí do školních lavic i možnost mimoškolního vzdělávání. Dalo by se říct, že pro podnikatele, kteří svůj byznys založili na vzdělávání, je to ve zcela nevhodnou dobu. Tedy před prázdninami, kdy jejich roční kurzy většinou finišují. Další pak začínají až v září. Franšízanti Brick By Brick však ani během července a srpna nemusí zůstat bez příjmů, naopak, mohou hrát velkou roli. Rodiče totiž potřebují najít program pro své děti. V tu chvíli se pak hodí přijít s nabídkou příměstských táborů, což je zcela v kompetencích jednotlivých franšízantů. Od franšízora v tomto ohledu získá podporu osvědčeného know-how. Ze zkušeností sítě vyplývá, že když je franšízant šikovný, dokáže otevřít tábor každý týden prázdnin. Léto se tak pro něj může stát příjmově velmi zajímavým obdobím.


Finance na start / Licenční poplatek u franšízy Brick By Brick se pohybuje od 49 tisíc Kč. Dalších zhruba 100 tisíc Kč pak franšízant investuje do otevření centra.