Spolupráce s lídrem / O2 je největším operátorem na českém trhu. Hlasové, internetové a datové služby poskytuje zákazníkům od domácností přes malé a střední firmy až po velké korporace.
pondělí
29.11.2021
Hospodářské výsledky O2 vykazují růst. V Česku aktuálně hledá zájemce, kteří by rádi podnikali v telekomunikačním byznysu.
 

Během prvních 9 měsíců letošního roku se zisk telekomunikačního operátora, jehož majoritním vlastníkem je investiční skupina PPF, zvýšil meziročně o 12,9 %. Provozní výnosy vzrostly během tohoto období v České republice meziročně o 2,9 % na 30,1 miliardy Kč.  Výnosy v mobilním segmentu byly meziročně vyšší o 1,6 % a dosáhly 15,1 miliardy Kč. Ve fixním segmentu vzrostly výnosy o 4,3 % na 9,4 miliardy.

„Zatímco se provozní výnosy za prvních devět měsíců meziročně zvýšily o 2,9 %, samostatně v třetím čtvrtletí růst zpomalil na 0,8 %,“ komentuje výsledky společnosti Tomáš Kouřil, místopředseda představenstva a finanční ředitel O2 Czech Republic a pokračuje: „Rozvoj sítí 5G bude vyžadovat zvýšené výdaje do výstavby a provozu, jak na Slovensku, tak i v České republice.

Zákazníkům na blízku

Stejně jako zisk a provozní výnosy rostl i počet zákazníků využívajících některou ze služeb O2. Celkový počet registrovaných mobilních SIM karet v České republice překonal na konci září hranici 6 milionů. Báze mobilních smluvních služeb byla na úrovni zhruba 3,3 milionu. Počet služeb některého z tarifů O2TV, která funguje na pevné lince od O2 i na internetovém připojení od jakéhokoliv poskytovatele, dosáhl ke konci září celkem 586 tisíc včetně zákazníků.

Postavení v Česku chce O2 posílit i za pomoci regionálních obchodních zástupců, díky nimž bude možné obsloužit více zákazníků v regionech. Zájemci o spolupráci by měli mít podnikatelského ducha a také zkušenosti s obchodním zastupováním, nezbytné je pak živnostenské oprávnění se způsobilostí k obchodnímu zastoupení. Výhodou je, že při rozjezdu spolupráce nemusí investovat do otevření vlastní pobočky. Jejich práce totiž probíhá v terénu. Také proto je nutné, aby měli k dispozici vůz pro cesty za klienty.


Odměna za aktivitu / Podle vyjádření O2 je spolupráce pro obchodní zástupce nastavena na základě transparentního provizního systému. Obchodník si tak, podle své aktivity a objemu prodaných služeb, může přijít na provize ve výši cca 70 tisíc Kč.