Zisk díky úsporám energie

Prostor pro byznys / Se svými franšízovými partnery uzavírá společnost Maxeco na 5 let. Po celou tuto dobu zaručuje franšízantům exkluzivitu na poskytování služeb v jimi zvolené lokalitě.
pondělí
27.03.2023
Jak uspořit za teplo, otázka, která zejména letošní zimu trápila řadu lidí nejen v Česku. Byla to však i šance na úspěch franšízantů konceptu Maxeco.
 

Společnost Maxeco, která na tuzemském trhu funguje od roku 2015, nejen prostřednictvím svých franšízantů nabízí zákazníkům inovativní způsob vytápění nejen rodinných domů skrze speciální topné folie. Tento způsob vytápění s sebou dle vedení konceptu nese snížení spotřeby energie, a to jednak díky tomu, že umí regulovat teplotu a k šíření tepla využívá sálání. Díky tomu pociťujeme teplo jinak, intenzivněji. A proto je možné vytápět na nižší teplotu, zhruba o 2 až 3 stupně Celsia méně, než jsme zvyklí. Toto, a ne moc vysoké náklady potřebné na pořízení tohoto způsobu vytápění, představuje pro mnohé zajímavou příležitost na podnikání.

Pozitivní zprávou pro ně je, že pro získání franšízové licence Maxeco není zcela třeba, aby měl uchazeč o ni zkušenosti z oboru stavebnictví. Podle franšízora se o ni uchází i zájemci z řad spokojených zákazníků, kteří si řešení Maxeco vyzkoušeli „na vlastní kůži“. O tom, že by mělo jít o zajímavý byznys, svědčí i zájem ze strany podnikatelů působících ve stavebnictví a dalších příbuzných oborech. Každý budoucí franšízant získá od poskytovatele licence trénink v terénu. Franšízor totiž klade důraz na to, aby jeho partneři znali vše potřebné ohledně instalace, sami si ji vyzkoušeli vlastníma rukama. Následně také jezdí na obchodní schůzky se zkušenými franšízanty, mají možnost využít i podporu při telefonickém kontaktování zákazníků, kdy se hovoru přímo účastní někdo z jejich zkušených kolegů.

Cena franšízové licence Maxeco začíná na 45 tisících Kč a odvíjí se od velikosti regionu, na nějž franšízant získá exkluzivitu. Celková investice včetně vybavení pobočky a prvního naskladnění se pohybuje od 250 do 500 tisíc Kč dle velikosti pobočky a skladu. Aktuálně má Maxeco v České republice pobočky v 11 krajích - v Jihočeském, Jihomoravském, Karlovarském, Moravskoslezském, Olomouckém, Plzeňském, Středočeském, Ústeckém a Zlínském kraji, v Praze a na Vysočině. Cílem je pokrýt díky partnerům i zbylé regiony.


Doplnění podnikání / Franšízovou pobočku Maxeco mohou uchazeči o licenci kombinovat i se současným byznysem, který mají. Podmínkou je, že nesmí jít o konkurenční aktivity.