Otec a syn Strakovi, Extra Services / „Všem našim franšízantům a partnerům umožňujeme vydělávat, kolik chtějí, a věnovat svému podnikání tolik času, kolik si přejí. Vyžadujeme však také profesionální přístup k práci, klientům i kolegům ze sítě."
pondělí
24.07.2023
„Jsme jedinou franšízovou sítí v oboru v EU, která nabízí jednoroční zkušební období „partnerství“, říká Radek Straka, majitel franšízy Extra Services.
 

Jak fungují Extra Services? Co nabízí? Čím vynikají na trhu?

Extra Services je frašízový systém, který se zaměřuje na činnosti spojené převážně s nemovitostmi či bydlením a navzájem propojuje objednatele a poskytovatele veškerých těchto služeb a činností. Služby jsou zaměřené hlavně na stěhování, vyklízení, úklidy a různé řemeslné práce. Všechny naše franšízanty vždy vybavíme, proškolíme, ale hlavně jim jako jediná francšíza na světě dodáváme po celou dobu trvání spolupráce reklamu, práci, klienty a zakázky, které zajišťujeme nepřetržitě na vlastní náklady.

Jaké jsou dnes podmínky podnikání ve vašem oboru? Jak jsou na tom společnosti v době prudké inflace? Jakým dalším výzvám čelí?

V současnosti je po celém světě situace, že poptávek po našich službách neustále víc a víc přibývá, ale zkušených, pracovitých a zručných lidí naopak ubývá. Proto jsme hrdi na to, že za léta naší existence disponujeme tak velkým potenciálem těchto pracovitých a zručných franšízantů a partnerů. Inflace se nás téměř nedotýká, neboť poptávka je stále větší a předpokládáme že tento trend bude neustále stoupat.

Jak se vaše společnost dnes na trhu stojí? Jsou prodeje vzrůstající nebo padají? Jak moc? Jak jsou na tom se současnou mírou inflace?

Jak jsem již uvedl, poptávka po našich službách má v současnosti neustále stoupající trend a tím pádem nám přibývá stále více franšízantů a partnerů, kteří využívají možnosti neustálého přísunu nových klientů a zakázek bez ohledu na inflaci. Momentálně máme po Evropě více jak 1000 franšízantů a partnerů a každý týden přibývají noví.

Je vhodná doba na otevření franšízy ve vašem oboru? Proč?

Rozhodně ano. Neustále přibývá zájemců o naše služby a stále častěji jsou objednatelé ochotni za ně zaplatit, aby si ušetřili svůj čas na vlastní podnikání, práci či svůj volný čas.

Jak otevřít podnik pod hlavičkou vaší společnosti? Je zájem o otevírání franšízových provozoven ze strany potenciálních kandidátů stoupající nebo klesající? Proč? Máte nějaké pobídky pro potenciální franšízanty?

Vstoupit do naší sítě je naprosto jednoduché a to v současnosti již ve 13 státech Evropské unie. Stačí vyplnit dotazník pro zvolený tarif, zaplatit a o zbytek se již postaráme my. Zájem o naše franšízy je stále větší, neboť každému zájemci o franšízu umožňujeme, aby si nejprve celé naše podnikání vyzkoušel jako takzvaný PARTNER. Partner si podnikání může vyzkoušet bez podpory naší značky, s přístupem do centrální databáze zakázek, kde za každou unikátní zakázku musí zaplatit. Využije zhruba 20% potenciálu celého nastavení systému Extra Services. A pokud jemu i nám spolupráce vyhovuje, umožníme mu kompletní vstup do naší franšízové sítě, kde může čerpat veškeré výhody naplno a podnikat téměř neomezeně po celé EU s naší kompletní podporou.

Jaké jsou vaše plány na tento rok?

V letošním roce plánujeme spuštění našeho systému ještě ve Velké Británii a Irsku. Zároveň jednáme s investorem, který by měl zájem, aby jsme mu celý systém Extra Services nastavili a spustili i v Kanadě a Severní Americe.

Jaké jsou podmínky franšízové spolupráce a jestli něco v ní se nedávno změnilo?

Podmínky naší spolupráce jsou velmi jednoduché. Stačí si vybrat tarif, zaplatit požadovanou částku a podle výběru tarifu se už o všechno ostatní postaráme my. Změny probíhají samozřejmě neustále, podle daných situací v daných státech, ale podmínek spolupráce našich franšízantů se to nijak nedotýká. Vždy dodržíme co jsme si předem ujednali.

Jaký rozpočet musíte mít, abyste měli ztrátu a kdy můžete očekávat návratnost investice? 

Návratnost investice u partnerů je řádově maximálně v několika dnech. Návratnost investice u franšízantů je od 6 do 12 měsíců. Každý člověk chce samozřejmě obětovat rozdílný čas svému podnikání a od toho se vše odvíjí. Rozdíly měsíčních výdělků mezi franšízanty jsou desetitisíce korun, ale to již nejsme schopni ovlivnit my, ale je to na každém člověku, jak moc energie chce do svého podnikání obětovat.

Jak vysoké jsou měsíční franšízové poplatky?

Franšízant neplatí po uhrazení vstupního licenčního poplatku již nic po dobu 5 let. Partner platí jen za každou unikátní zakázku, kterou si sám rezervuje.

Kolik můžou vydělat podnikáním pod Vaší značkou?

Máme partnery a franšízanty, kteří si měsíčně vydělají i 700 - 1 mil. korun českých. Skuteční podnikatelé. Jsou ale i tací, kteří si vydělávají jen 70-100 tisíc korun českých. Skutečně záleží na povaze a potenciálu každého člověka. My umožníme každému, aby vydělával maxima, ale potom už je to na každém jednotlivci, jak moc chce pracovat a snažit se.

V jakých lokalitách hledáte franšízanty?

Naše služby využívají jak podnikatelé, tak i instituce či soukromé osoby. Je velmi těžké určovat, v jaké lokalitě chceme někoho hledat. Poskytujeme služby které v životě potřebuje každý z nás. Lokality pouze omezujeme na určitý počet našich franšízantů, aby měli všichni vždy dostatek klientů a zakázek.

Stav vlastních a franšízových prodejen? Kolik nových prodejen se otevřelo v roce 2022. Jaké jsou plány na letošní rok?

Vlastní pobočky nevlastníme už žádné, aby jsme zbytečně nekonkurovali našim franšízantům, nebo aby se franšízanti nedomnívali, že si přednostně stahujeme nějaké zakázky. Rok 2022 byl pro nás rozhodující. V tomto roce jsme umožnili všem zájemcům tarif Extra Partner a získali jsme tak v rámci všech zemí za rok více než 800 nových partnerů a franšízantů. Počítáme s tím že tento nárůst bude pokračovat i nadále a že budeme franšíza, která spojuje stále více schopných, pracovitých a šikovných lidí a podnikatelů po celé Evropě.


Osvědčený byznys / Extra Services nabízí franšízantům jednoroční zkušební období „partnerství“, což je známkou velké důvěry v její nabídku.

Populární na fóru

Jak nejlépe propagovat firmu?

Dobrý den, tak mne ještě napadá, že moc fajn způsob propagace firmy je vytvoření blogu, web stránek. Určitě je dobré je mít, aby lidé věděli o vaší službě....

6 komentář(e)
posledni 28.10.2018
Únik z reality jako byznys

Chcete-li získat ziskové a oblíbené úniková místnost, není nutné zakoupit povolení. Díky tomu mohou pomoci také zkušení profesionální návrháři. Například...

1 komentář(e)
posledni 01.03.2018
Pošta s franšízou

Dobrý den,Česká pošta už provozuje 200 franšízových pošt jako Pošta Partner. Očekává, že do franšíz převede téměř všechny provozovny. V tuto chvíli...

3 komentář(e)
posledni 15.12.2014
Pošta s franšízou

Téma České pošty mě taky zaujalo. Jaké jsou podmínky pro získání franchisy České pošty. Tenhle byznys by mohl mít dobrou budoucnost.Děkuji

3 komentář(e)
posledni 11.12.2014
Pošta s franšízou

Hodně jsem četl, že Pošta bude mít franšízové pobočky. Má už nějaké?

3 komentář(e)
posledni 05.12.2014
Přeměna České pošty

No jsem zvědavá, co se stane, když franšízanta nenajdou. Je zruší a nebude nic. Lidi pak budou jezdit dávat balíky a dopisy kilometry daleko.

1 komentář(e)
posledni 26.11.2014
Jak nejlépe propagovat firmu?

Souhlasím, jde o cílovku i o typ produktu ... ideálním nástrojem, a zvlášť pro začínající firmu s omezenými prostředky, je inbound marketing - nabídnout svým...

6 komentář(e)
posledni 10.11.2014
Jak nejlépe propagovat firmu?

Řekl bych že je nejdůležitější je znát cílovou skupinu svých zákazníků. Jinak se budou nabízet vaše produkty či služby mladým uživatelům sedících dnes a...

6 komentář(e)
posledni 06.11.2014