Benefity franšízingu

Osvědčený model spolupráce / Prostřednictvím tohoto modelu spolupráce mohou franšízoři i franšízanti dosáhnout svých obchodních cílů a přispět k ekonomickému rozvoji.
pondělí
21.10.2024
Franšízing poskytuje jedinečný obchodní model, který nabízí významné výhody franšízorům i franšízantům. Jaké to jsou?
 

Tento strukturovaný přístup k obchodní expanzi a vlastnictví může vést k vzájemnému úspěchu a růstu, využívající silných stránek zavedené značky a podnikatelského úsilí jednotlivých franšízantů.

Franšízorům umožňuje franšízing rychlou expanzi na trhu bez potřeby značných kapitálových investic. Využitím zdrojů a investic franšízantů mohou franšízanti zvýšit svou přítomnost na trhu rychleji a efektivněji, než kdyby si sami otevírali nové lokality. Tento model také umožňuje franšízorům těžit z místních znalostí a odborných znalostí franšízantů, kteří jsou často více naladěni na specifické potřeby a preference svých komunit. Tento místní přehled může zvýšit spokojenost zákazníků a zlepšit průnik na trh.

Franšízanti na druhé straně získávají přístup k ověřenému obchodnímu modelu a zavedené značce, což výrazně snižuje rizika spojená se zahájením nového podnikání. Poskytovatel franšízy obvykle poskytuje rozsáhlá školení a nepřetržitou podporu, čímž zajišťuje, že franšízanti jsou dobře připraveni na úspěšné provozování podnikání. Tato podpora může zahrnovat vše od počátečního školení o obchodních operacích až po průběžné aktualizace osvědčených postupů, vývoje a inovací v odvětví. Kromě toho franšízanti profitují ze zavedených dodavatelských řetězců a marketingových strategií poskytovatele franšízy, což může vést ke snížení provozních nákladů a zvýšení ziskovosti.

Franšízový model nabízí výhody také v oblasti rozšiřitelnosti a flexibility. Franšízanti mohou přizpůsobit podnikání místním podmínkám a zároveň dodržovat celkové standardy značky, čímž se zajistí konzistentnost zkušeností zákazníků na různých místech. Tato přizpůsobivost může zvýšit loajalitu zákazníků a zachovat relevanci značky na různých trzích.

Kromě toho může franšízing přispět k tvorbě pracovních míst a hospodářskému růstu. Otevřením nových franšízových lokalit si franšízanti vytvářejí pracovní příležitosti v rámci svých komunit, což může mít pozitivní vliv na místní ekonomiky. Tento aspekt franšízingu podporuje nejen individuální majitele podniků, ale přispívá i k širšímu ekonomickému rozvoji.

Hlavní výhody pro franšízory

  • Rychlá expanze na trzích
  • Pákový efekt investic franšízantů
  • Znalosti trhu

Hlavní výhody pro franšízanty

  • Ověřený obchodní model
  • Rozsáhlá školení a nepřetržitá podpora
  • Dodavatelské řetězce a marketingové strategie

Stručně řečeno, franšízing poskytuje strukturovanou a efektivní cestu pro růst podnikání. Spojuje výhody etablovaných značek s motivací a lokálními znalostmi jednotlivých vlastníků firem. Prostřednictvím tohoto modelu spolupráce mohou franšízoři i nabyvatelé franšízy dosáhnout svých obchodních cílů a přispět k ekonomickému rozvoji.


Nové lokality / Otevřením nových franšízových lokalit si franšízanti vytvářejí pracovní příležitosti v rámci svých komunit, což může mít pozitivní vliv na místní ekonomiky.

Populární na fóru

Česko jako domov pro nové značky

Blbost. Bylo jich skoro dvojnásobek. Viz https://www.retailguide.cz/cs/38-novych-znacek-na-ceskem-trhu/

1 komentář(e)
posledni 08.02.2023
Běžná výše poplatků

Dobrý den, poplatky se vždy stanovují individuálně dle finančních výsledků a výnosnosti daného konceptu, mohou to být % od 2-10% nebo fixní poplatky nebo kombinace...

2 komentář(e)
posledni 28.02.2021
Běžná výše poplatků

Dobrý den, zajímalo by mě, jaká je běžná výše poplatků. Jedná se o neznámou firmu podnikající na poli zábavy, něco jako lasergame, VR, únikovky. Děkuji za...

2 komentář(e)
posledni 04.01.2021
Franšíza - co to je?

Taky bych chtěl začít podnikat a nemám s tím skoro žádné zkušenosti. O franchisingu jsem si dost přečetl a příjde mi to jako ideální start do podnikání pro...

1 komentář(e)
posledni 18.11.2019
Ochranné známky je třeba kontrolovat

Má někdo zkušenost s monitoringem ochranných známek? Našel jsem www.ipdefender.eu a je bezonkurenčně nejlevnější i se zdarma verzí do 3 ochranných známek a má...

1 komentář(e)
posledni 06.05.2019
Franchisingová smlouva

Sice jsou náležitosti trochu volnější, ale to může představovat výhodu i nevýhodu zároveň. Vždycky je na místě nechat si poradit od odborníků a mít jistotu,...

2 komentář(e)
posledni 30.11.2017
Franchisingová smlouva

Hraapla@seznam.cz

2 komentář(e)
posledni 21.05.2017
Rozvoj franšízingu v Česku

Dobrý den, můžu se zeptat kolik je v roce 2017 nebo 2016 už franchisingových poboček v ČR? DĚKUJI

1 komentář(e)
posledni 03.03.2017