Partners cílí na obrat 5 miliard

175 franšíz / Pobočky Partners Banky nabízí komplexní finanční služby i tam, kde mnohé pobočky jiných bank zanikly.
pondělí
09.09.2024
Skupina Partners vykázala skvělé výsledky za první pololetí 2024. Jaké jsou příčiny tohoto úspěchu?
 

Za první pololetí celkový obrat skupiny vzrostl o 25 % a už nyní se dá očekávat, že výsledná bilance celého roku bude lepší než původní odhady. „Výsledky skupiny nás velmi potěšily, protože překonaly plán. Na rok 2024 jsme původně cílili na kumulativní obrat kolem 4,7 miliardy korun, nyní směřujeme k překonání obratu 5 miliard korun,“ konstatuje ředitel finanční skupiny Partners Petr Borkovec. Hnacím motorem růstu obratu jsou především investice a hypotéky, růst je také podpořen byznys modelem, který je postaven na dlouhodobém servisu klientů Partners.

Franšízová pobočková síť Partners, která nyní dokončila rebranding poboček na Partners Banku, je dostupná na 175 místech po celé České republice a tvoří tak 4. největší bankovní pobočkou síť u nás. Pobočky se i nadále rozrůstají, aktuálně je schválená výstavba dalších 15 franšíz. Prostřednictvím poradenských poboček se tak komplexní finanční služby a nabídka stovek finančních produktů všech velkých institucí dostane i k lidem mimo velká města.

Mladí lidé mají zájem o investice

Aktuálně je výrazný zájem o investice, společnost Partners v tomto segmentu například zvýšila meziročně obrat o 40 %, což je způsobeno nástupem mladších generací do produktivního věku. Tato generace je také poučenější v oblasti tvorby rezerv na stáří a zajímá se více o investice, zdaleka už se nespokojí s klasickým penzijním spořením. Změny jsou také na hypotečním trhu, který se opět začíná probouzet a banky aktuálně nestíhají vyřizovat hypotéky. Novinkou na pojišťovacím trhu je pojištění dlouhodobé péče, které dnes nabízejí tři pojišťovny. Lidem tento produkt nabízí jistotu finančních prostředků v momentě, kdy se stanou nemohoucími a závislými na pomoci třetích osob. Nabídka pojišťoven se u tohoto produktu značně liší. Pojišťovny Kooperativa a NN nabízejí například v rámci plnění příspěvek na péči podle zvolené varianty produktu, ale třeba pojišťovna Simplea nabízí i možnost umístění v pečovatelském domě. „S tímto produktem je Simplea na počátku. Nyní se zaměřujeme na komunikaci tohoto společenského problému a osvětu, pro koho je vlastně toto pojištění určeno. Protože pojišťovna garantuje umístění do jednoho z pečovatelských domů, jejichž kapacity jsou omezeny a jež je nutné budovat, je tento produkt nyní určen pouze stávajícím klientům pojišťovny,“ vysvětluje obchodní ředitel Partners Jan Brejl.

Spojení finanční poradenství a bankovnictví franšízové sítě Partners přestavuje unikátní byznysovou příležitost. Cena vybavení a montáže pobočky se obvykle pohybuje mezi 1-1,5 milionem korun a závisí na velikosti pobočky. Cena úpravy prostor pro montáž vybavení je individuální a závisí na rozsahu úprav. Vstupní kapitál na rozjezd pobočky je minimálně 500 tisíc korun. Tyto prostředky slouží k pokrytí provozních výdajů (platy, nájem, služby, úvěr) v prvních měsících provozu franšízy. „Díky promyšlenému konceptu a vzdělávacímu systému se do tohoto podnikání mohou pustit i zájemci, kteří předchozí zkušenosti z finančního sektoru nemají," dodává Jan Brejl.


Obrat skupiny Partners roste / Posilují investice, ožívají hypotéky a novinkou je pojištění dlouhodobé péče.

Populární na fóru

LOAN OFFER APPLY TODAY FOR MORE INFO

LOAN OFFER APPLY NOW Do you need finance to start up your own business or expand your business, Do you need funds to pay off your debt? We give out loans to interested...

1 komentář(e)
posledni 26.07.2024
Podnikání ve financích má budoucnost

Jen drobná úprava - franšízant v Praze se jmenuje Jan Jirovský (nikoli Jírovec, jak je uvedeno v textu). Díky za dobrý rozhovor.

1 komentář(e)
posledni 08.12.2021
Z mateřské do čela franšízy

Myslím si, že když člověk jde tvrdě za tím co chce jednou dělat, tak má před sebou dobrou budoucnost. Přijde mi docela fajn pro lidi bez inspirace, kteří se...

1 komentář(e)
posledni 15.12.2017
Manors group

Cha, ano, úroky byly divné a následně to vedlo k tomu, že už nejsou ani na trhu. :)

3 komentář(e)
posledni 26.01.2015
Finanční injekce

Jsem zvědav, co vznikne po volbách, chudáci živnostníci se tady nemůžou na nikoho spolehnout

2 komentář(e)
posledni 18.09.2013
Finanční injekce

Je dobré, že se alespoň banky snaží podnikatelům pomáhat, protože od státu takové možnosti čekat nemůžeme.

2 komentář(e)
posledni 18.09.2013
Spolupráce v partners market

zdravim, mate nekdo nejake zkusenosti s partners marketem? dekuji

1 komentář(e)
posledni 25.10.2012
Manors group

Dobrý den, pokud máte jakékoli otázky, prosím pošlete nám mail do redakce a my ho předáme nebo pokud ovládáte angličtinu, ruštinu nebo ukrajinštinu přímo do...

3 komentář(e)
posledni 25.10.2012