pondělí
18.08.2025
Franšízová sieť s originálnym taiwanským bubble tea sa úspešne rozvíja v Poľsku aj v ďalších krajinách Európy. Aktuálne hľadá dlhodobých partnerov pre vstup na slovenský trh.
 

Značka Crazy Bubble přináší do Evropy originální tchajwanský bubble tea – čajové nápoje s tapiokovými perlami, popping boba nebo želé. Kromě tradiční kombinace čaje, mléka a cukru jsou v nabídce i ovocné varianty, které odpovídají místním chutím i sezónním trendům. „Jsme jedinou značkou v Evropě, která čerpá přímo z tradice Tchaj-wanu. Dovážíme suroviny přímo odtud a receptury přizpůsobujeme nejen místním chutím, ale i sezónním trendům,“ vysvětluje Jakub Woźniczka, franšízový manažer Crazy Bubble.

Aktuálně franšízová síť Crazy Bubble provozuje 155 franšízových a 54 partnerských poboček v 10 zemích. Z domovského Polska expandovala značka v roce 2024 do Chorvatska, Portugalska a Anglie, daří se jí také v Rumunsku, kde má již 36 franšíz. Vstup na nové trhy realizuje prostřednictvím master-franšízy – tento model plánuje využít i v České republice. „Master-franšízant získá územní exkluzivitu a přístup k maržím z prodeje i podílu z franšízových poplatků svých partnerů. Po otevření deseti poboček společně zřídíme logistické centrum v dané zemi,“ dodává Jakub Woźniczka.

Byznys na zkoušku

Značka staví na jednoduchém a ověřeném obchodním modelu. Franšízor neúčtuje vstupní licenční poplatky za jednotlivé franšízy, poskytuje bezplatné školení přípravy nápojů pro franšízanty i jejich zaměstnance, pomáhá s výběrem lokality. Vhodnými místy jsou především nákupní centra, zábavní parky nebo rušné městské ulice s pohybem cílové skupiny. Tu tvoří zejména mladí lidé a rodiny s dětmi. Franšízanti získají marketingovou podporu, přístup k materiálům na sociální sítě a k akcím na podporu prodeje.

Provozovna může mít podobu nákupního ostrůvku nebo kamenného obchodu. Kromě minimální rozlohy 12 m² pro ostrůvek jsou dalšími požadavky přívod vody, odpad a elektrické zásuvky. Další variantou je plně vybavený food truck, který si zájemce nejprve může pronajmout na zkoušku. Mobilní jednotka je vybavená vším potřebným k provozu a připravena k využití na různých akcích, festivalech i trzích. Celková investice do klasické franšízové pobočky se pohybuje okolo 750 tisíc korun bez DPH. V případě nákupu food trucku pak franšízant zaplatí 570 tisíc korun bez DPH.

Crazy Bubble aktuálně hledá partnery, kteří mají zájem podílet se na rozvoji sítě v České republice, ať už formou jednotlivé pobočky, nebo jako master-franšízanti se širší odpovědností. 


Různé formáty / Crazy Bubble může fungovat jako nákupní ostrůvek, kamenný obchod nebo mobilní food truck.

Populární na fóru

Dotazník regionální produkty a gastroturismus

Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...

1 komentář(e)
posledni 07.01.2022
Taco Bell na cestě k vrcholu

Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.

1 komentář(e)
posledni 05.08.2021
Úspěšný rok pro Subway

Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...

1 komentář(e)
posledni 13.02.2020
Subway vidí potenciál na benzinkách

Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....

1 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015
Lidé jsou základ

Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...

1 komentář(e)
posledni 15.07.2015