Subway otevřel 53 fast-foodů

Rok 2009 byl pro SUBWAY řetězec v regionu střední a východní Evropy velmi rušný. „V loňském roce jsme v regionu otevřeli 53 nových restaurací. Nejvíce to bylo v Rusku, kde jsme otevřeli celkem 25 nových restaurací. Následovalo Polsko s 19-ti novými restauracemi," řekl Martin Princ, manažer rozvoje SUBWAY ve střední a východní Evropě. V České republice SUBWAY otevřel pět a na Slovensku čtyři nové restaurace. V celém regionu střední a východní Evropy na konci loňského roku fungovalo 156 restaurací SUBWAY, které zaměstnávají celkem okolo 1600 lidí.
Vývoj v krizi
V loňském roce se také SUBWAY řetězec musel vyrovnávat s následky celosvětového ekonomického poklesu. „V našem regionu jsme se nejlépe s ekonomickou krizí vypořádali v Polsku, Rusku a Česku. Od druhé poloviny loňského roku jsme již pociťovali zlepšení výsledků, mimo jiné také díky zavedení několika protikrizových opatření, jako byla různá speciální menu. V letošním roce očekáváme stabilizaci ekonomické situace a mírný růst,“ uvedl Martin Princ.
Franšízová licence za 200.000
Subway provozuje v 90 zemích světa 32.000 restaurací. V Česku jich má přes deset, do pěti let jich chce mít 55. První franšízovou licenci lze pořídit za 7500 eur (cca 190.000 Kč). Kompletní vybavení restaurace pak vyjde na 100.000 eur (2,5 milionu Kč).
Zobrazit v katalogu franšíz




















PŘEČTI ČLÁNKY

Faency Fries rozšiřuje síť a hledá nové franšízanty. Nabízí dvě varianty podnikání a rychlou návratnost investice.
Franšízy v oblasti gastronomie nejsou ničím novým. Přesto je koncept Hey Foods v mnoha ohledech od provozování tradiční restaurace dost odlišný.
Franšíza 360pizza nabízí rebranding stávajícím gastro provozovnám. Jak změna pomůže efektivitě podnikání vysvětlí Markéta Krejčíková, manažerka pro rozvoj.
Franšíza Bageterie Boulevard vyrostla spolu s Crocodille na rekordních 1,6 miliardy obratu. Po covidových letech je zpět na předních pozicích mezi fastfoodovými řetězci.
„Nyní se zaměřujeme na bistro, kde chceme pizzy odbavovat do 7 minut,“ říká zakladatel franšízové sítě Vosíme.cz Richard Halmazňa.
Nejčtenější

Pokud se Vám při vyslovení slova franšízing vůbec něco vybavuje, je to skvělé!
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Franšíza s pracovními oděvy je na trhu už více jak 5 let. Petra Tománková, manažerka pro rozvoj, přibližuje, pro jaké podnikatele je koncept vhodný.
Byznys, který nikdy nespí. Tak lze popsat provozování čerpacích stanic. Příležitost stát se jejich provozovateli nabízí například síť OMV.
Franšízant Honza Stopek vede dvě úspěšné pobočky s pizzou Vosíme. Na počátku stála debata u piva na téma vlastní podnikání.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...