s Ivo Lamichem, manažerem franchisingu McDonald´s ČR
McDonald´s si zakládá na svém tréninkovém a vzdělávacím programu, je obecně známé, že každý vlastník licence si prošel od základních aktivit až k managmentu, jak takový program vypadá?
Potencionální uchazeč se zavazuje k účasti v tréninkovém procesu, který trvá 9 - 14 měsíců. Tento obsáhlý program je určen k tomu, aby vyškolil uchazeče ve všech aspektech řízení budoucí restaurace a pomohl McDonald's při hodnocení a rozvoji potenciálu uchazeče jako budoucího franchisanta.
Většina tréninku probíhá v restauraci McDonald's poblíž bydliště uchazeče, pokud je to možné. Během tréninku navíc absolvuje několik kurzů, z nichž většina je pořádána v místních školících centrech. Poslední kurs je týdenní a může se uskutečnit na Hamburger University, v sídle západní divize společnosti v Mnichově (Německo). Dále trénink zahrnuje interní semináře, konference a pohovory s firemním personálem.
McDonald's neplatí uchazeče jako zaměstnance a čas strávený na tréninku jinou formou, ani neproplácí s ním spojené výlohy, ale platí veškerý materiál určený k tréninku. Během tréninku nevzniká žádný právní vztah mezi uchazečem a společností McDonald's, což znamená, že uchazeč má možnost trénink kdykoli ukončit. Po úspěšném ukončení tréninku je předložena nabídka na určitou restauraci a v případě souhlasu je podepsaná franchisová smlouva. Vzhledem k rozdílné délce tréninku a doby výstavby našich restaurací při nástupu na trénink nemůžeme přislíbit uchazeči konkrétní restauraci. Vyžadujeme proto ochotu přestěhovat se v rámci regionu. McDonald's samozřejmě bere v úvahu zázemí a zkušenosti uchazeče právě tak, jako charakteristiku místního trhu.
PŘEČTI ČLÁNKY

Přinášíme aktuální žebříček nejúspěšnějších globálních franšízových značek. V TOP 10 nechybí franšízy známé z tuzemského trhu. Nejsilnějším sektorem zůstává gastro.
Světová franšízová síť do roku 2025 vstupuje s technologickými novinkami a pokračuje v růstu sítě.
Franšízing způsobil revoluci v globálním podnikání tím, že umožnil rychlou expanzi s osvědčeným obchodním modelem. Objevte největší franšízové sítě, které formují průmyslová odvětví po celém světě.
McDonald´s jde zákazníkům blíž i do menších měst a rádi by našli nové franšízanty. Čím chtějí aktuálně zákazníky oslovit?
Soutěž každoročně oceňuje úspěšné franšízové koncepty, které splňují Etický kodex franšízingu. Které letos uspěly?
Nejčtenější

Ivana a Ivan Dischingerovi otevřeli v Plzni pobočku franšízové sítě Broker Point Premium. Jak skloubili zázemí silné značky s vlastní vizí a zkušenostmi?
Pokud se Vám při vyslovení slova franšízing vůbec něco vybavuje, je to skvělé!
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
„Nejcennější, co nabízíme, je prověřený franšízový koncept, díky kterému jsme pomohli mnoha lidem stát se úspěšnými podnikateli,“ říká v rozhovoru ředitel společnosti Martin Kupka.
TAB Board chce růst do dalších regionů Česka. Jaké franšízanty hledá a proč roste poptávka po sdílení zkušeností a koučinku i v době umělé inteligence?
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...