Za svoje peníze požadujte kvalitu, jen tak společně zvýšíme kvalitu v restauracích
Je právě doba dovolených, lidé cestují po světě i republice, máte doporučení, jak si vybrat dobrou restauraci?
Je těžké radit, obecně ale platí tolik: v cizině se držte renomovaného průvodce, se kterým máte již nějakou kladnou zkušenost. Druhá, možná jistější varianta je vyhledat podnik, který je hojně obsazen domácí klientelou. To je známka jistoty. Nechybíte, ani když využijete restauraci světového řetězce, který znáte a máte s ním dobrou zkušenost z domova. Tam víte přesně, co a zhruba za kolik, odlišnosti nejsou zásadní, a v cizině navíc dostanete novější recepturu, která k nám zpravidla ještě nedorazila.
Franšízové řetězce jsou jakousi zárukou kvality, klient ví, co může očekávat. Nejvíce franšíz je v oblasti gastronomie, máme pár českých franšíz, jak vidíte vývoj do budoucna?
Protože vše, co dorazilo doposud ze světa, se víceméně ujalo, věřím, že se tak stane i u franšízy. Máme již pár dobře zavedených řetězců, pracujících na této bázi. A je zde ještě mnoho témat, která po franšíze přímo volají. Nyní je ten pravý čas. Životnost tohoto modelu se již prokázala, rizika jsou minimální – tedy při životaschopném, slibném nápadu. Vzhledem ke spoustě originálních gastronomických projektů, pro které je forma franšízy optimální, věřím, že se vbrzku dočkáme dalších atraktivních řad podniků s tématem jídlo a pití. Pravdou je, že klient, pokud se nespálí, se stává pravidelným a věrným zákazníkem, ať už franšízových skupin monotématických, nebo těch se širokou paletou nabídky.
Zobrazit v katalogu franšíz





















PŘEČTI ČLÁNKY

Franšíza 360pizza nabízí rebranding stávajícím gastro provozovnám. Jak změna pomůže efektivitě podnikání vysvětlí Markéta Krejčíková, manažerka pro rozvoj.
Franšíza Bageterie Boulevard vyrostla spolu s Crocodille na rekordních 1,6 miliardy obratu. Po covidových letech je zpět na předních pozicích mezi fastfoodovými řetězci.
„Nyní se zaměřujeme na bistro, kde chceme pizzy odbavovat do 7 minut,“ říká zakladatel franšízové sítě Vosíme.cz Richard Halmazňa.
Špagetka je franšíza s čerstvými těstovinami, kávou a zmrzlinou. Má originální receptury i způsob lokace trucků. Jak tento koncept funguje v praxi?
CrossCafe přichází s novým konceptem franšízingu. Kavárny buduje ve vlastní režii a nabízí je k odkupu až když jsou ziskové. Franšízant získá klientelu a vyškolený personál.
Nejčtenější

Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Pokud se Vám při vyslovení slova franšízing vůbec něco vybavuje, je to skvělé!
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Networking, který funguje. Franšíza Business for Breakfast spojuje podnikatele už 15 let. Představuje efektivní způsob, jak získat zakázky díky osobním doporučením.
Franšízová síť fitness center Contours úspěšně pokračuje v expanzi na českém trhu. Nabízí ověřený model s návratností do dvou let a podporou provozu.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...