Gloria Jean´s Coffees je práce, za kterou si stojím.
GJC je 2. největším řetězcem kaváren na světě, jaký je jeho příběh v České republice?
Měli jsme velkou výhodu, že jsme nastupovali na český trh jako poslední z velkých řetězců, lidé tak již věděli, co mohou očekávat a jsou zvyklí na anglo-americký způsob podávání kávy. Máme 2 provozovny, jednu v Praze na Klárově a druhou v OC Olympia v Brně.
Liší se např. sortiment v Praze a Brně?
V Praze se pije více latté, v Brně americano, v Brně také prodáváme více zrnkové kávy domů, je vidět, že si lidé rádi dají kvalitní kávu i doma nebo v kanceláři.
Vaše společnost je master franšízantem pro ČR a SR, ale licence zatím neposkytujete. Proč?
Máme zatím 2 kavárny, třetí budeme otevírat příští měsíc, opět v Praze. Máme v plánu otevřít ještě 3-4 vlastní kavárny a pak teprve nastavit model pro franšízanty v ČR a SR. Licence začneme poskytovat příští rok. Dbáme na výběr lokality, aby kavárna měla dlouho životnost a rychlou návratnost investice.
Kde by měl franšízant hledat prostor pro kavárnu?
Ideální je větší město, nejlépe bývalé okresní město s univerzitou. Máme k dispozici wifi, dobrou a velkou kávu, studenti k nám chodí velmi rádi. Tím, že jsme samoobslužná kavárna, tak máte klid na svoji práci nebo studium, nikdo vás neobtěžuje objednávkou. Kavárna bývá i dobrou a levnou kanceláří. Internet, kvalitní káva a klimatizace zajistí i v tomto horku pohodlí. Mám ráda, když vidím stařenky, které si přijdou popovídat s kamarádkami, u vedlejšího stolku vidím sedět studentky, u jiného maminky s kočárky, to je potvrzení, že tento model funguje napříč generacemi i cílovými skupinami.
Zobrazit v katalogu franšíz
PŘEČTI ČLÁNKY
Mr. Kebab plánuje vstup do Česka
/20.10.2025
Slovenská síť Mr. Kebab hledá master-franšízanta pro český trh. Detaily spolupráce a plány expanze přibližuje zakladatel značky Ľubor Lelovits.
„Pro náš růst je klíčové, abychom měli ty správné franšízanty,“ říká Michal Příhoda, výkonný ředitel Fruitisimo Group. Síť loni překonala tržby půl miliardy korun a expanduje dál.
Franšízová síť s více než 200 pobočkami se úspěšně rozvíjí v zemích Evropy. Aktuálně hledá dlouhodobé partnery pro vstup na český trh.
Franšízová síť UGO sází na inovace, vyváženou nabídku a partnery zapojené do každodenního provozu. Růst obratu o 160 % odráží stabilní rozvoj sítě.
Jak si vede Coffeeshop Company od doby, co si vzala vedení nazpět centrála ve Vídni? Díky nižším nákladům chce oslovit nové franšízanty a rozšířit síť v zemích V4.
Nejčtenější
Franšíza - co to je?
/09.01.2025
Pokud se Vám při vyslovení slova franšízing vůbec něco vybavuje, je to skvělé!
Tomáš Větvička vyměnil cukrářskou dílnu za podnikání pod hlavičkou sítě Traficon. Jak zvládl přechod do nového oboru a co ho na práci nejvíc naplňuje?
Síť Re/Max vytváří prostor nejen pro zkušené podnikatele, ale i pro nové zájemce, kteří chtějí rozjet vlastní franšízu pod známou značkou.
Extra Services umožňuje zájemcům vyzkoušet si spolupráci bez rizika. Začít mohou jako partneři a až poté přejít na plnohodnotnou franšízu.
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...