Gloria Jean´s Coffees je práce, za kterou si stojím.
GJC je 2. největším řetězcem kaváren na světě, jaký je jeho příběh v České republice?
Měli jsme velkou výhodu, že jsme nastupovali na český trh jako poslední z velkých řetězců, lidé tak již věděli, co mohou očekávat a jsou zvyklí na anglo-americký způsob podávání kávy. Máme 2 provozovny, jednu v Praze na Klárově a druhou v OC Olympia v Brně.
Liší se např. sortiment v Praze a Brně?
V Praze se pije více latté, v Brně americano, v Brně také prodáváme více zrnkové kávy domů, je vidět, že si lidé rádi dají kvalitní kávu i doma nebo v kanceláři.
Vaše společnost je master franšízantem pro ČR a SR, ale licence zatím neposkytujete. Proč?
Máme zatím 2 kavárny, třetí budeme otevírat příští měsíc, opět v Praze. Máme v plánu otevřít ještě 3-4 vlastní kavárny a pak teprve nastavit model pro franšízanty v ČR a SR. Licence začneme poskytovat příští rok. Dbáme na výběr lokality, aby kavárna měla dlouho životnost a rychlou návratnost investice.
Kde by měl franšízant hledat prostor pro kavárnu?
Ideální je větší město, nejlépe bývalé okresní město s univerzitou. Máme k dispozici wifi, dobrou a velkou kávu, studenti k nám chodí velmi rádi. Tím, že jsme samoobslužná kavárna, tak máte klid na svoji práci nebo studium, nikdo vás neobtěžuje objednávkou. Kavárna bývá i dobrou a levnou kanceláří. Internet, kvalitní káva a klimatizace zajistí i v tomto horku pohodlí. Mám ráda, když vidím stařenky, které si přijdou popovídat s kamarádkami, u vedlejšího stolku vidím sedět studentky, u jiného maminky s kočárky, to je potvrzení, že tento model funguje napříč generacemi i cílovými skupinami.
Zobrazit v katalogu franšíz





















PŘEČTI ČLÁNKY

Franšíza 360pizza nabízí rebranding stávajícím gastro provozovnám. Jak změna pomůže efektivitě podnikání vysvětlí Markéta Krejčíková, manažerka pro rozvoj.
Franšíza Bageterie Boulevard vyrostla spolu s Crocodille na rekordních 1,6 miliardy obratu. Po covidových letech je zpět na předních pozicích mezi fastfoodovými řetězci.
„Nyní se zaměřujeme na bistro, kde chceme pizzy odbavovat do 7 minut,“ říká zakladatel franšízové sítě Vosíme.cz Richard Halmazňa.
Špagetka je franšíza s čerstvými těstovinami, kávou a zmrzlinou. Má originální receptury i způsob lokace trucků. Jak tento koncept funguje v praxi?
CrossCafe přichází s novým konceptem franšízingu. Kavárny buduje ve vlastní režii a nabízí je k odkupu až když jsou ziskové. Franšízant získá klientelu a vyškolený personál.
Nejčtenější

Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Pokud se Vám při vyslovení slova franšízing vůbec něco vybavuje, je to skvělé!
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Networking, který funguje. Franšíza Business for Breakfast spojuje podnikatele už 15 let. Představuje efektivní způsob, jak získat zakázky díky osobním doporučením.
Franšízová síť fitness center Contours úspěšně pokračuje v expanzi na českém trhu. Nabízí ověřený model s návratností do dvou let a podporou provozu.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...