Mezi „rebely“ je i franchisa

Koncept, který nabízí „samoobslužné“ čepování piva u každého stolu, je jedním z kandidátů na cenu Byznys Rebel 2008. Ta je letos poprvé součástí soutěže Firma roku a Živnostník roku, kterou pravidelně vyhlašují Hospodářské noviny. Titul Byznys Rebel má ocenit firmy, které bourají zažité formy podnikání a přijdou s neotřelým nápadem.
Načepuj si sám
Koncept The PUB – Pilsner Unique Bar, která má zatím v Česku osm provozoven, sází na spojení pohostinství a netradiční zábavy. Zákazník nečeká na obsluhu, protože pivo za ním přichází samo. Může si ho sám a kdykoliv načepovat přímo u stolu. Navíc, mohou jednotlivé soutěžit mezi sebou. Obdobně na netradiční využití českého národního nápoje sází pivní lázně. Také některé z těchto „pivních služeb“ se pouštějí do rozvoje prostřednictvím franchisingu.
Franchisové koncepty v gastronomii „šlapou“
Franchisové koncepty v gastronomii mají minimálně u odborné veřejnosti úspěch. Svědčí o tom ocenění, které dva z nich nedávno získaly. Franchisingový koncept restaurací Švejk Restaurant, který nabízí původní českou kuchyni a atmosféru Rakousko-Uherska, je podle odborného časopisu pro management hotelů a restaurací Food-Service nejúspěšnějším gastronomickým konceptem pro letošní rok. Koncept Ambiente se zase nedávno dostaly na seznam The best of Pratur jako nejlepší restaurace, do které lze povečeřet. Pořadí sestavil The Prague Post.
Zobrazit v katalogu franšíz





















PŘEČTI ČLÁNKY

Franšíza Bageterie Boulevard vyrostla spolu s Crocodille na rekordních 1,6 miliardy obratu. Po covidových letech je zpět na předních pozicích mezi fastfoodovými řetězci.
„Nyní se zaměřujeme na bistro, kde chceme pizzy odbavovat do 7 minut,“ říká zakladatel franšízové sítě Vosíme.cz Richard Halmazňa.
Špagetka je franšíza s čerstvými těstovinami, kávou a zmrzlinou. Má originální receptury i způsob lokace trucků. Jak tento koncept funguje v praxi?
CrossCafe přichází s novým konceptem franšízingu. Kavárny buduje ve vlastní režii a nabízí je k odkupu až když jsou ziskové. Franšízant získá klientelu a vyškolený personál.
Tak trochu jiná točená je franšízová síť s kompletním vybavením pro točenou zmrzlinu. Plány pro blížící se sezónu prozradila Markéty Fréharová, manažerka pro rozvoj franšíz.
Nejčtenější

Networking, který funguje. Franšíza Business for Breakfast spojuje podnikatele už 15 let. Představuje efektivní způsob, jak získat zakázky díky osobním doporučením.
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Franšízová síť fitness center Contours úspěšně pokračuje v expanzi na českém trhu. Nabízí ověřený model s návratností do dvou let a podporou provozu.
Pokud se Vám při vyslovení slova franšízing vůbec něco vybavuje, je to skvělé!
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...