Emporio Café zajímá Praha

Síť Emporio Café, která je v rukou stejné společnosti, jako franchisové Orea Hotels, se chce rozvíjet v Praze a směřuje i do zahraničí. Před časem přitom podle MF Dnes síť se svým konceptem příliš neuspěla v regionech. "Původní expanze mimo Prahu trochu předběhla dobu,“ řekl šéf sítě kaváren Vladimír Staněk.
V roce 2006 řetězec zavřel kavárny v Ostravě a v Praze na Zličíně. Loni pak v Brně v Orlí, Českých Budějovicích a v nákupním centru v Praze na Chodově. Důvodem byla podle šéfa snaha o úspory, na vysoké nájmy či špatná poloha kaváren.
Praha a zahraničí
Řetězec tak má nyní 13 kaváren, z toho devět v Praze. "Dál do regionů zatím jít nechceme,“ uvedl Staněk s tím, že důvodem je hlavně nižší kupní síla. Čtyři koncepty kaváren Emporio svými cenami míří na movitější klienty. Zajímá je proto stále především Praha. "V Praze může být klidně patnáct našich kaváren a nebudou si konkurovat, ale může jít i o třicet, uvidíme,“ říká Staněk. Konečný cíl počtu kaváren firma nemá.
Cestu zametá Orea Hotels
Firma se také zajímá o Slovensko, kde ji cestičku prošlapala sesterská síť Orea Hotels. Ta k našim východním sousedům již pronikla a vytvořila tak lepší podmínky pro vznik kaváren.
Zobrazit v katalogu franšíz




















PŘEČTI ČLÁNKY

Food trucky představují nový evropský trend. Rozmach těchto franšíz probíhá i v Česku. Jak je to s investičními náklady a zahájením vlastního podnikání s mobilním občerstvením?
Faency Fries rozšiřuje síť a hledá nové franšízanty. Nabízí dvě varianty podnikání a rychlou návratnost investice.
Franšízy v oblasti gastronomie nejsou ničím novým. Přesto je koncept Hey Foods v mnoha ohledech od provozování tradiční restaurace dost odlišný.
Franšíza 360pizza nabízí rebranding stávajícím gastro provozovnám. Jak změna pomůže efektivitě podnikání vysvětlí Markéta Krejčíková, manažerka pro rozvoj.
Franšíza Bageterie Boulevard vyrostla spolu s Crocodille na rekordních 1,6 miliardy obratu. Po covidových letech je zpět na předních pozicích mezi fastfoodovými řetězci.
Nejčtenější

Pokud se Vám při vyslovení slova franšízing vůbec něco vybavuje, je to skvělé!
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Německý prodejce kávy chystá rozvoj konceptu kaváren s prodejnou zboží pro domácnost
Tyrolské tradiční pochoutky Tiroler expandují v Česku. Franšízový model umožňuje stánkový i kamenný prodej a slibuje rychlou návratnost.
Novinka přichází na český trh ze Severní Ameriky od výhradního distributora z Polska.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...