HEPA outdoor fitness - franšíza posvěcená světovou zdravotnickou organizací

Středa
27.10.2010
Životní styl je alfou a omegou našeho zdraví, nechte se nakazit pohybovými aktivitami v přirozeném prostředí.
 

Životní styl je alfou a omegou našeho zdraví, nechte se nakazit pohybovými aktivitami v přirozeném prostředí, zaručeně se ve zdraví dožijete důchodu (přesněji, důchodového věku).

Akronym HEPA, který poprvé zavedla Světová zdravotnická organizace (WHO), úzce souvisí s pojmem Optimální pohybová aktivita. HEPA znamená Health Enhancing Physical Activity = zdraví rozvíjející pohybová aktivita. Jedná se o aktivity cyklického charakteru, realizované aerobně, při kterých je zapojena většina svalů v lidském těle. Typickými příklady takovýchto aktivit jsou in-line bruslení, nordic walking, bežecké lyžování.

HEPA outdoor fitness byla založena v roce 2007 otevřením první pobočky školy in-line bruslení ve Zlíně. Nadšenci in-line bruslení první rok optimalizovali produkty a v následující sezóně otevřeli 8 poboček v městech ČR, nyní najdete školy in-line bruslení v Brně, Olomouci, Ostravě, Praze, Přerově, Prostějově, Ústí nad Orlicí a Zlíně, dnes jde o největší školu in-line bruslení v ČR. V letošním roce bylo portfolio produktů rozšířeno o nordic walking, horskou cyklistiku, lyžování, snowboarding a služby cestovní kanceláře.

„Prostřednictvím zdraví prospěšných pohybových aktivit chceme pozitivně ovlivňovat životní styl a zdraví obyvatel. Přičemž tyto aktivity jsou realizovány především v přirozeném venkovním prostředí. Zaměřujeme se na všechny věkové generace, od nejmenších dětí až po osoby v důchodovém věku, své služby nabízíme jak naprostým začátečníkům, tak zkušenějším klientům. Zkrátka a dobře, snažíme se zdraví prospěšnými pohybovými aktivitami nakazit co nejvíce obyvatel ČR, říká Marie Urbánková, zakladatelka tohoto úspěšného franšízového konceptu.

Málo pohybu, samé dobroty, to je náš dnešní problém

„Po 50 tis. let jsme se vyvíjeli v souladu s přírodou. Morfologická i funkční stavba našeho těla odpovídá potřebám lovce a sběrače, jehož přirozenou a hlavní náplní dne byl několikahodinový pohyb. Za posledních 100 let se však náš životní styl vlivem vynálezů 19. a 20. století obrovsky změnil. Převládající sedavá zaměstnání, rozvoj automobilové dopravy a nadměrný energetický příjem, tedy to, čemu říkáme pohodlí, dali vzniknout civilizačním onemocněním. Jediným východiskem z této situace je změna životního stylu. Slovní spojení zdravý životní styl je však v dnešní době tak zprofanované, že už ani nevíme, co konkrétně si pod ním máme představit. Ze všech možných sdělovacích prostředků se na nás valí stovky způsobů jak zaručeně zhubnout. Některé fungují více, jiné méně, mnohdy je těžké se v této džungli vyznat. A přitom je to velmi jednoduché, stačí zvýšit energetický výdej a snížit energetický příjem. Zkrátka a dobře méně jíst a více se hýbat. Je to jediná cesta, jak být zdravý a svěží. Svému podnikatelskému záměru věřím a v příštím roce chceme otevřít 15 nových poboček, dodává Marie Urbánková.

Ideální franchisant musí mít především pozitivní vztah k pohybovým aktivitám cyklického charakteru (in-line bruslení, běh, nordic walking, běh na lyžích,…), důležité jsou také organizační schopnosti, umění motivovat, samostatnost a schopnost učit se novým věcem.

V rámci licence získá franšízant zázemí úspěšné značky, interní informační systém, školení a vzdělávání pracovníků a instruktorů, reklamní aktivity, seznam doporučenýh dodavatelů zboží a služeb.

Více informací si můžete vyžádat v redakci FranchisingINFO.cz.