pondělí
03.01.2011
doporučuje Přemysl Novák, jednatel společnosti HEPA group s.r.o., franšízy zaměřené na venkovní pohybové aktivity.
 

Co vedlo k tomu, že jste založil HEPA outdoor fitness?
Impulsem bylo studium oboru rekreologie na vysoké škole, kde jsem se potkal s mou přítelkyní a společnicí v jedné osobě. Oba jsme měli před ukončením studia a přemýšleli, co dál. Nakonec jsme se rozhodli vyplnit mezeru na trhu a založit vlastní firmu zaměřenou na pohybové aktivity v přírodě. To vedlo k tomu, že jsme v roce 2007 otevřeli 1. pobočku školy in-line bruslení ve Zlíně. Od začátku našeho podnikání jsme počítali s tím, že pokud se budeme rozrůstat, tak jedině pomocí franchisingu. Proto jsme se v následující sezóně rozšířili do dalších 8 měst v republice pomocí franchisových poboček. Dnes je HEPA outdoor fitness největší školou in-line bruslení v ČR. V letošním roce jsme ke stávající nabídce přidali také nordic walking, horskou cyklistiku, lyžování, snowboarding a služby cestovní kanceláře.

Jaké si kladete cíle?
Na konci roku 2011 předpokládáme, že budeme mít celkem 15 franchisových poboček a pokryjeme tak celou republiku. Nyní jsme zahájili jednání s partnery z měst jako Jihlava, Uherské Hradiště a Nový Jičín. Samozřejmě hledáme další franchisanty, kteří mají vztah ke sportu a přírodě. Například pro učitele tělocviku může být franchisa dobrým zdrojem vedlejších příjmů, dá se dělat i ve volném čase jako vedlejší činnost. Navíc celková vstupní investice pro start podnikání je do 100.000 Kč.

Vaše firma propaguje pohyb v přírodě, co konkrétně to pro Vás znamená?
Vždycky lidem říkám, méně jezte a více se hýbejte! Jedině to je základem dobrého fyzického, ale také psychického zdraví. Žádné léky ani pilulky na hubnutí nikoho nespasí, bez pohybu, ideálně na čerstvém vzduchu, to prostě nejde.