Češi jsou mlsouni!

Franchisový řetězec Mamuška The Cheesecake Shop založili v roce 1993 v Austrálii bratři Konopacki, původně emigranti z Polska. V současné době působí na 250 prodejen Mamuška The Cheesecake Shop v Austrálii, na Novém Zélandu, Velké Británii a Polsku. Na jaře tohoto roku chystá řetězec otevření 1. provozovny v pražských Kbelích.
V minulém roce společnost RWL Investments s.r.o., výhradní zástupce Mamuška The Cheesecake Shop, zahájila přípravné práce na franšízovém konceptu. Ty zahrnovaly oblasti jako výběr sortimentu, zajištění logistiky, skladových prostor aj. Jak uvádí prokurista firmy Vladimír Čížek, kontaktní osoba pro zájemce o licenci: „Přeci jen jsou Češi zmlsaní, preferují o něco jiné chutě než třeba Novozélanďané. Proto jsme museli pečlivě zvážit nabídku. Je také nezbytné přihlédnout k sezonní dostupnosti některých ingrediencí, třeba ovoce.“
Na rok 2011 plánuje společnost otvírat jak franšízové tak také vlastní provozovny. „Nesoustředíme se pouze na Prahu, ale hledáme franchisanty ve všech větších městech České republiky. Až rozvineme síť u nás, máme v plánu také expanzi k našim nejbližším sousedům Slovákům,“ prozradil plány Vladimír Čížek.
Dle slov Vladimíra Čížka Mamuška The Cheesecake Shop podpoří franchisanty vstupním zaškolením, průběžným vzděláváním, reklamními předměty a jednotným oděvem. Pro podnikání je vhodný prostor o minimálně 100 m2 a finanční prostředky, které partnerovi umožní provozovat obchod prvních 6 měsíců. Osobní angažovanost na provozu je nezbytná.

PŘEČTI ČLÁNKY

Franšízová síť s více než 200 pobočkami se úspěšně rozvíjí v zemích Evropy. Aktuálně hledá dlouhodobé partnery pro vstup na český trh.
Franšízová síť UGO sází na inovace, vyváženou nabídku a partnery zapojené do každodenního provozu. Růst obratu o 160 % odráží stabilní rozvoj sítě.
Jak si vede Coffeeshop Company od doby, co si vzala vedení nazpět centrála ve Vídni? Díky nižším nákladům chce oslovit nové franšízanty a rozšířit síť v zemích V4.
Food trucky představují nový evropský trend. Rozmach těchto franšíz probíhá i v Česku. Jak je to s investičními náklady a zahájením vlastního podnikání s mobilním občerstvením?
Franšízový koncept BodyBody spojuje moderní technologie a zdravý životní styl. Zájemcům otevírá možnost rozjet vlastní studio i v menších městech.
Nejčtenější

Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Značka DepilConcept staví na opakované návštěvnosti a šetrné depilaci bez bolesti. Salony má už v Praze, Brně i Zlíně a dále roste.
„Prodávající by měl oslovovat kolemjdoucí a být přátelským průvodcem prodejem. Na tom je náš byznys postavený,“ říká master-franšízant Tiroler pro ČR Adam Červenka.
Aktuální dění kolem McDonald´s a KFC ukazuje, že potenciál pro rozvoj mají menší města se strategickou polohou. Ve Znojmě nedávno otevřeli pobočky hned vedle sebe.
Opustila kancelář, aby se naplno věnovala vzdělávání. Dnes Veronika Bubeníková vede úspěšnou pobočku Školy Populo v Olomouci a pomáhá dětem i dospělým k lepším výsledkům.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...