Starbucks chystá novinky

Praha se stala vstupní branou do Střední Evropy celé řady zahraničních značek. První kavárna Starbucks v celém regionu Střední a Východní Evropy byla otevřena před třemi lety v Praze, na Malostranském náměstí. Od té doby funguje v Praze 11 kamenných poboček a 1 prodejna formou stánku. Na světě je více než 16 tisíc kaváren Starbucks a jejich počet neustále roste.
Ačkoliv jsou ve světě kavárny sítě Starbucks většinou v rukách franchisantů, v České republice je spravuje společnost Starbucks společně s joint-venture partnerem společností AmRest. Přičemž AmRest Coffee s.r.o., je zodpovědná za provoz kaváren Starbucks.
„V souvislosti s kulatým výročím plánuje společnost dále rozvíjet jak koncept kaváren, tak také rozšířit nabídku občerstvení,“ říká Erik Zlámal, district manager pro Českou republiku. Další důležitou a viditelnou změnou, kterou kavárny projdou, bude nové logo. V logu budou zrušena slova "Starbucks Coffee". K této změně se společnost rozhodla přistoupit z toho důvodu, že nově kromě kávy, rozšíří svoji produktovou nabídku o výběr z jídel, včetně nové řada čajů. Proces změny loga spustí na začátku března tohoto roku.
Podle informací polského portálu Franchising.pl, se řetězec zaměří na projekt „Web kavárny“. Ten je určen do velkých měst na nových trzích, stejně tak do těch, kde je již značka přítomna. Jak dále uvedl Franchising.pl v průběhu příštích šesti měsíců plánuje systém vstoupit na indický trh. První kavárna bude otevřena v Bombaji.

PŘEČTI ČLÁNKY

Food trucky představují nový evropský trend. Rozmach těchto franšíz probíhá i v Česku. Jak je to s investičními náklady a zahájením vlastního podnikání s mobilním občerstvením?
Faency Fries rozšiřuje síť a hledá nové franšízanty. Nabízí dvě varianty podnikání a rychlou návratnost investice.
Franšízový koncept BodyBody spojuje moderní technologie a zdravý životní styl. Zájemcům otevírá možnost rozjet vlastní studio i v menších městech.
Franšízy v oblasti gastronomie nejsou ničím novým. Přesto je koncept Hey Foods v mnoha ohledech od provozování tradiční restaurace dost odlišný.
Franšíza 360pizza nabízí rebranding stávajícím gastro provozovnám. Jak změna pomůže efektivitě podnikání vysvětlí Markéta Krejčíková, manažerka pro rozvoj.
Nejčtenější

Pokud se Vám při vyslovení slova franšízing vůbec něco vybavuje, je to skvělé!
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
„Díky propracovanému vzdělávacímu systému dokážeme na podnikání v realitách připravit i franšízanta bez předchozích zkušeností,“ říká Petr Zelenka, ředitel sítě Next Reality.
„Nízké náklady a rychlá návratnost dělají z Edukido ideální volbu pro ty, kteří chtějí podnikat a zároveň podpořit rozvoj dětí,“ říká provozní ředitel Bartłomiej Misztal.
Přinášíme aktuální žebříček nejúspěšnějších globálních franšízových značek. V TOP 10 nechybí franšízy známé z tuzemského trhu. Nejsilnějším sektorem zůstává gastro.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...