Z rodinné restaurace celosvětovou

Rodinná restaurace Villa, která vznikla v roce 1964 na newyorské Broadwayi, se postupem času rozrostla do podoby mezinárodní organizace provozující pět konceptů rychlého občerstvení a tři koncepty full-service restaurací. Nejpočetněji zastoupeným konceptem je Villa Fresh Italian Kitchen, který nabízí výběr z tradičních italských jídel, těstovin, různých druhů pizzy a stromboli, čerstvých zeleninových salátů a dezertů vlastní výroby. Dnes je společnost Villa Enterprises Management stále rodinným podnikem, který se nachází ve 38 státech USA a dalších šesti zemích světa, včetně České republiky. Každá z více než 400 restaurací vychází z filozofie: vše denně čerstvé!
Rok 2010 nebyl z těch nejjednodušších, co se byznysu týče, uvedl Michal Debrecéni, kontaktní osoba pro zájemce o licenci. Proto byla Villa nucena snížit náklady, outsourcovat některé služby, a čelit tím dopadům krize. V Mexiku otvírala 11 a v Itálii 4 nové franšízové restaurace. Na druhou stranu v České republice vzrostl počet zákazníků o 35 % a mírně se zvýšit i obrat. „Pro středo a východoevropské trhy, kam patří také Česká republika a Slovensko, hledáme master-franšízanta. Věříme, že se vhodný partner podaří brzy nalézt. Jsme připraveni jej maximálně podpořit,“ upřesňuje firemní strategii Michal Debrecéni.
Provozovny Villa se z 90 % nacházejí v obchodních centrech. „Musíme být však opatrní, protože ne všechna obchodní centra prosperují dle předpokladů. V ČR se naše vlastní provozovny nachází v Metropoli Zličín a brněnské Olympii. Stále vyhledáváme vhodné prostory pro nové restaurace, jenže ne všechny lokality jsou vhodné a současně volné,“ svěřil se Michal Debrecéni.
V listopadu loňského roku najala mateřská společnost Christophera Foxe, který má 15 let zkušeností z mezinárodního business developmentu pro T.G.I. Friday´s. Svůj potenciál bude moci uplatnit v zemích jako je Německo, Francie, Portugalsko, Španělsko, Brazílie a Saudská Arábie, ve kterých se systém chystá rozvíjet.
Zobrazit v katalogu franšíz




















PŘEČTI ČLÁNKY

Franšízy v oblasti gastronomie nejsou ničím novým. Přesto je koncept Hey Foods v mnoha ohledech od provozování tradiční restaurace dost odlišný.
Franšíza 360pizza nabízí rebranding stávajícím gastro provozovnám. Jak změna pomůže efektivitě podnikání vysvětlí Markéta Krejčíková, manažerka pro rozvoj.
Franšíza Bageterie Boulevard vyrostla spolu s Crocodille na rekordních 1,6 miliardy obratu. Po covidových letech je zpět na předních pozicích mezi fastfoodovými řetězci.
„Nyní se zaměřujeme na bistro, kde chceme pizzy odbavovat do 7 minut,“ říká zakladatel franšízové sítě Vosíme.cz Richard Halmazňa.
Špagetka je franšíza s čerstvými těstovinami, kávou a zmrzlinou. Má originální receptury i způsob lokace trucků. Jak tento koncept funguje v praxi?
Nejčtenější

Pokud se Vám při vyslovení slova franšízing vůbec něco vybavuje, je to skvělé!
Franšíza s pracovními oděvy je na trhu už více jak 5 let. Petra Tománková, manažerka pro rozvoj, přibližuje, pro jaké podnikatele je koncept vhodný.
Další franšíza vstoupí do konkurence amerických fastfoodových značek a první pobočka vznikne v Praze. Co nového se dá do byznysu s burgery přinést?
Dánská značka City Calendar míří na český trh a hledá partnery pro expanzi. Zaměřuje se na tvorbu, výrobu a distribuci originálních lokálních adventních kalendářů s vouchery.
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...