Pizza místo perníku

Po první franchisové provozovně, která byla otevřena před rokem v Hradci Králové, zamířil český koncept Forty´s Pizza do sousedního města – Pardubic. „Franchisant v Pardubicích se nám přihlásil sám na doporučení od našeho prvního partnera v Hradci Králové. Jsme rádi, že se dobré zkušenosti s naším franchisovým konceptem takto zúročují,“ vysvětluje Jakub Šlezar, jednatel společnosti Forty´s Pizza, s.r.o., která značku Forty´s Pizza provozuje.
Příběh konceptu
Forty´s Pizza je ryze český koncept, který vznikl v roce 2005 v Olomouci. Svoji činnost zahájil jako rozvážková služba, poté zamířil do centra města a otevřel kamennou pobočku, v níž nadále poskytuje rozvoj pizzy a také odnos s sebou. V průběhu tří let bylo zprovozněno pět firemních poboček v Prostějově, Brně, Přerově a dvě v Ostravě. V roce 2010 byl do konceptu implementován franchising a na jeho základě značka expandovala do Hradce Králové.
Až 15 franchisových provozoven
Dle slov jednatele je cílem konceptu poskytnout zkušenosti formou franchisy dalším zájemcům a stát se jedničkou v rozvozu pizzy v Česku. „Předpokládáme, že do konce tohoto roku zprovozníme ještě jednu pobočku na principu franchisingu. Dle našeho plánu, by do konce roku 2014 mělo fungovat 15 franchisových provozoven,“ dodává jednatel. Ke konceptu se mohou připojit, jak nově vznikající, tak již zavedené provozovny.
Zobrazit v katalogu franšíz




















PŘEČTI ČLÁNKY

Franšízy v oblasti gastronomie nejsou ničím novým. Přesto je koncept Hey Foods v mnoha ohledech od provozování tradiční restaurace dost odlišný.
Franšíza 360pizza nabízí rebranding stávajícím gastro provozovnám. Jak změna pomůže efektivitě podnikání vysvětlí Markéta Krejčíková, manažerka pro rozvoj.
Franšíza Bageterie Boulevard vyrostla spolu s Crocodille na rekordních 1,6 miliardy obratu. Po covidových letech je zpět na předních pozicích mezi fastfoodovými řetězci.
„Nyní se zaměřujeme na bistro, kde chceme pizzy odbavovat do 7 minut,“ říká zakladatel franšízové sítě Vosíme.cz Richard Halmazňa.
Špagetka je franšíza s čerstvými těstovinami, kávou a zmrzlinou. Má originální receptury i způsob lokace trucků. Jak tento koncept funguje v praxi?
Nejčtenější

Pokud se Vám při vyslovení slova franšízing vůbec něco vybavuje, je to skvělé!
Franšíza s pracovními oděvy je na trhu už více jak 5 let. Petra Tománková, manažerka pro rozvoj, přibližuje, pro jaké podnikatele je koncept vhodný.
Další franšíza vstoupí do konkurence amerických fastfoodových značek a první pobočka vznikne v Praze. Co nového se dá do byznysu s burgery přinést?
Dánská značka City Calendar míří na český trh a hledá partnery pro expanzi. Zaměřuje se na tvorbu, výrobu a distribuci originálních lokálních adventních kalendářů s vouchery.
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...