Mým osobním cílem je dostat činnost a postavení SFA na mezinárodní úroveň
Jak jste se dostal k SFA?
K SFA jsem se dostal oklikou díky našemu konceptu Pizza Mizza. Začalo to před čtyřmi lety, kdy fungovaly pod značkou Pizza Mizza čtyři vlastní provozovny a my jsme se rozhodli její další rozvoj zajišťovat pomocí franchisingu. Chyběly nám však základní znalosti a zkušenosti. Začali jsme tedy hledat další informace, až jsme se dostali do Prahy na Franchising Forum, které organizovala Česká asociace franchisingu. A toto byl zásadní zlom v našem snažení. Na této akci jsme našli potřebné informace a setkali se s odborníky, kteří nám byli ochotni pomoci a dále s námi spolupracovat a od té doby tam chodíme pravidelně. Paradoxem je, že až v Praze jsme zjistili, že existuje i Slovenská franchisingová asociácia. Následně jsme se snažili navázat kontakt a spolupráci se SFA, ale jaksi se nám nepodařilo s tehdejším vedením SFA navázat relevantní komunikaci. Tak jsme to se SFA na nějakou dobu vzdali. Situaci ve slovenském franchisingu jsme však nadále sledovali.
Kdy došlo ke zlomu?
Začátkem tohoto roku měla naše značka Pizza Mizza na Slovensku již 10 provozoven a tak jsme se rozhodli, že to zkusíme oficiální cestou a podali jsme do SFA standardní přihlášku. Byli jsme přijati po prvním pohovoru a prezentaci. Následně se konala výroční schůze SFA s volbou představenstva. V rámci diskuse jsem řekl, co si myslím o dosavadní činnosti SFA a jak bych si představoval její další činnost v budoucnosti. Moje drzost byla "odměněna" tak, že jsem byl zvolen do jejího představenstva. Nyní se snažím uvést mé představy do reality.
Jaký je vývoj SFA?
Oživili jsme a průběžně aktualizujeme webovou stránku asociace www.sfa.sk, kde jsou uvedeny všechny naše aktivity a bilance. Na ukázku jen jedna statistika: v době letošní výroční schůze měla SFA 6 řádných členů, dnes jich máme 19. Očekáváme, že vývoj SFA posoudí především naši členové na klubovém setkání, které se uskuteční v říjnu.
Jaké máte se SFA cíle?
Jsem jedním z členů představenstva, cíle a aktivity SFA se tvoří, připravují a realizují jako kolektivní činnost představenstva a členů SFA. Moje práce je tedy více méně organizační, administrativní, spočívá především v propagaci a komunikaci. Snažím se však přinášet nové nápady a motivovat své kolegy k plnění základního poslání asociace. Mým osobním cílem je dostat činnost a postavení SFA na mezinárodní úroveň.
Zobrazit v katalogu franšíz





















PŘEČTI ČLÁNKY

Světová franšízová síť do roku 2025 vstupuje s technologickými novinkami a pokračuje v růstu sítě.
Evropská síť provozoven zdravé varianty fast foodu Fruitisimo vznikla v České republice. Jejich růstu pomáhá i vzájemné sdílení zkušeností jednotlivých franšízantů.
Na Českém trhu se objevila nová ukrajinská franšíza se zajímavým konceptem fast foodu. Co může nabídnout v silně konkurenčním prostředí gastronomie?
Franšízant Honza Stopek vede dvě úspěšné pobočky s pizzou Vosíme. Na počátku stála debata u piva na téma vlastní podnikání.
Franšíza Trdlokafe s oblíbenou kombinací trdelníku a výběrové kávy roste v mezinárodním měřítku i v rámci České republiky. Koncept přilákal i investory z Venture Clubu.
Nejčtenější

Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Radka Vajo vede úspěšnou pražskou pobočku Century21 ve Zlatnické ulici v Praze. Jak se jí povedlo rozjet vlastní franšízu?
V samotném franchisingu je několik základních pojmů, které by měl znát každý, kdo se o tento způsob podnikání alespoň trochu zajímá.
Franchisové systémy je možno rozdělit podle různých kriterií, mimo jiné druhu know-how, druhu hospodářské činnosti či způsobu organizace systému.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...