UniCredit Bank Expres v Bohumíně.
Čtvrtek
12.01.2012
UniCredit Bank otevřela už 23 obchodních míst provozovaných na způsob franchisy. Někteří partneři provozují i více než jedno.
 

První bankou na principu franchisingu byla pobočka UniCredit Bank v Otrokovicích. Banka je se svým rozhodnutím rozjet koncept bankovních partnerství spokojená. Přípravy na spuštění trvaly několik měsíců. Jak uvedl ředitel odboru nízkonákladové distribuce UniCredit Bank Radim Štantejský, i po otevření prvních obchodních míst docházelo k dílčím úpravám konceptu. „V drtivé většině se jednalo o zpětnou vazbu našich prvních partnerů, potažmo klientů. Ať už šlo o doplnění produktové nabídky, případně úpravu ekonomického modelu s cílem podpory partnera, a to především v počáteční fází po otevření obchodního místa,“ říká Štantejský.

Během pouhého jednoho roku dokázala banka otevřít přes 20 obchodních míst. Brzy budou následovat další. „Důkazem, že se franchising v oblasti distribuce finančních produktů a služeb osvědčil, je i skutečnost, že naši první partneři nyní uvažují o otevření dalšího obchodního místa v blízkosti lokality, kde je již jejich první franchisa plně etablována,“ informuje Štantejský.

Ne každý partner se ale stane provozovatelem více obchodních míst. „Tuto variantu umožňujeme, nicméně výběr partnera velmi zvažujeme. Přesto je pozitivní, že naši partneři často sami přicházejí s návrhy na otevření další provozovny, kdy vycházejí především ze svých dosavadních zkušeností s provozováním stávajícího obchodního místa,“ dodává Štantejský.